Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

reklam

SILA YOLU HEYECANI BAŞLIYOR


Avrupa Ülkelerinde yaşayan Gurbetçileri izin heyecanı sardı. Haziran ayı sonu itibarı ile okulların tatile girecek olmasıyla birlikte izin sezonu başlıyor.Tatil sezonunun açılmasıyla birlikte artan uçak bilet fiyatları dört kişilik ve daha kalabalık aileleri otomobilleri ile yolculuk yapmaya iten nedenlerin başında geliyor. Güvenli ve huzurlu bir sıla yolculuğu için dikkat edilmesi gereken bazı hususları gurbetçilerimize hatırlatmakta fayda görüyoruz.
OTOMOBİL YOLCULUĞU
Öncelikle aracı kullanacak sürücü ehliyetini yanınıza almayı unutmayın, Araç Ruhsatını,Uluslararası Yeşil Sigorta Kartını'da yanınıza almayı unutmayın.Otomobil eğer sizin üzerinize kayıtlı değilse Türkiye'ye girişte size vekalet sorulacaktır.Sorunsuz bir tatil için mutlaka araçlarınızın bakımını yaptırın.Fren balataları başta olmak üzere,motor kayışı,far ayarı,hava filtresi, silecekler,motor ve fren yağı gibi önemli parçaların kontrollerini yapın.Lastiklerinizin hava ayarını kontrol edin,aracınızı fazla yüklemeyin.ilk yardım çantası,yedek lamba,fosforlu yelek,ikaz üçgeni,kriko,bijon anahtarı gibi önemli malzemeleri kontrol edin.
PASAPORT
Süresi geçmiş yada dönüşte süresi bitmek üzere olan pasaportlarınızı biyometrik pasaportlar ile uzatmayı unutmayın.Yola çıkmadan önce hem kendinizin hem diğer aile bireylerinizin Pasaport ve oturum izinlerinizin geçerlilik süresini mutlaka kontrol edin.Yol üzerindeki Büyükelçiliklerde pasaport almanız çok zor;en az 10 gün beklemek zorunda kalır,tatiliniz zehir olabilir.
HANGİ YOLDAN GİDELİM?
Sıla yolculuğu geçmişte 3 gün sürerken yeni yapılan otoyollar ve yeni otomobillerle Gümrüklerde aşırı yoğunluk olmazsa 24 saatte araçlarınızla Kapıkule sınır kapısına ulaşabilirsiniz.Sıla yolunda birden fazla alternatif yol güzergahları sürücülerin tercihlerine kalmıştır.Genellikle izlenen Sıla yolu güzergahı:
A) Belçika, Almanya , Avusturya, Macaristan, Sırbistan, Makadonya,Yunanistan, Kapıkule dileyenler Sırbistandan sonra Bulgaristan güzergahını kullanabilirler.
B) Belçika- Almanya- Avusturya- Slovenya- Hırvatistan- Sırbistan- Bulgaristan-Kapıkule; dileyenler Sırbistandan sonra Makedonya-Yunanistan-İpsala güzergahını kullanabiliriler.
NAVİGASYON-HARİTA
Navigasyon(GPS)rehberliğinde yolculuk yapacaksanız, Sırbistan ve Bulgaristanın bazı bölümlerinde çalışmayabilir. Gidiş-Dönüşlerde yolları karıştırıp yanlış yönlere sapıp vakit ve yakıt kaybı yaşamanız için mutlaka yanınızda bir adet harita bulundurun.
YÜKLÜ MİKTARDA PARA ve ZİYNET EŞYASINA DİKKAT
Sıla yolculuğunuzda üzerinizde yüklü miktarda para bulundurmayın.Yolculuğunuz esnasında size yetecek miktarda para bulundurun.Paralarınızı bankaya yatırın,Visa kartı kullanın.Üzerinizde Fazla miktarda Ziynet eşyası bulundurmayın.Avusturya\'da beyan edilmeyen Altın sınırı 175 euro. Şayet durdurulurda yanınızda ne kadar altınınız olduğu sorulursa,sorun yaşamamak için doğru beyanda bulunmaya özen gösterin.
BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ GEÇİŞİ
İstanbul Boğaz köprülerinden geçiş için Otomatik Geçiş Sistemi(OGS)ve Kartlı Geçiş Sistemi(KGS)uygulanmaktadır.KGS Kartları köprüdeki gişelerde satılıyor.Bu kartlar paralı otoyollarda da kullanılıyor.Kartlara dilediğiniz kadar yükleme yapabilirsiniz.
İYİ TATİLLER
Gurbet'ten Sılaya kurulan hasret Köprüsünde sıla yolculuğuna çıkacak Avrupalı Türkler Herşeyden önce tatile çıktığımızın bilinciyle yolculuk yapmamız gerektiğini unutmayın.Trafik kurallarına ve hız sınırlarına riayet edin.Kesinlikle uykusuz,yorgun araç kullanmayın.Yol güzergahı üzerindeki dinlenme tesislerinde mutlaka dinlenin.Araçlarınızın yakıt ikaz lambalarının yanmasını beklemeden deponuzu güvenli yerlerden doldurun.\nKonvoy halinde yolculuk yapmayın.En az iki araç şeklinde seyredin.Hayırlı Yolculuklar Dileriz.


http://www.belturkhaber.be/sila-yolu/

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code