Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

reklam

KAYHAN:TERÖRİST SALDIRILARI KINIYORUZ

CHP Belçika Birliği Başkanı Zuhal Kayhan basına gönderdiği bir bildiri ile Paris'te yaşanan vahşeti kınadığını belirtti.
Başkan Kayhan açıklamasında: ''Son zamanlarda Dünya'da terör ve insanlık dışı saldırılar dayanılmaz bir hal almıştır. Fikir özgürlüğüne, insanca yaşama ve demokrasiye karşı olan aşırı dinci saldırılar dünyada büyük tehlikeler oluşturmaktadır. Bizler dinine, örf adetlerine bağlı kişiler olarak, ne adına yapılırsa yapılsın, terörist saldırıları, kabul etmiyor ve kınıyoruz.
Fikir ve yaşam özgürlüğünün önemini bir kez daha vurgulayarak demokrasi karşıtı yapılan bütün olayları kınıyor ve mücadelemizi bu yönde devam ettireceğimizi bilmenizi istiyorum.
Dini inançlarımızdan ödün vermeden saygı duyarak ve duyularak yaşadığımız Avrupa'da gerçek İslam anlayışında terörün olmadığını tolerans ve insanlığın önemli olduğunu, yapılan her eylemi İslamiyet'e bağlamanın yanlış olduğunu anlatmak için sivil toplum kuruluşu örgütlerinin birleşerek, gerek basın, gerekse sosyal medyada veya yetkili mercilere anlatmalarının çok önemli olduğuna inanıyorum.
Bu durumda yapılacak bütün çalışmalar da bulanacağımızı ve gereken desteği vereceğimizi bilmenizi isterim.
Dün İstanbul'da yapılan terörist saldırıyı kınıyor ve ölen polisimize Tanrı'dan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum.
Bugün Paris'te yapılan 12 kişinin ölümüne sebep olan terörist saldırıyı kınıyor ve teröre karşı her zaman dayanışma içinde olduğumuzu ve yapılacak her türlü mücadelede olacağımızı, bildirmek istiyorum.
Basın özgürlüğünden yana olduğumuzu, kardeşçe yaşamın önemini, din, dil, ırk, renk gözetmeden dünyada yaşayan her canlının yaşama hakkına sahip olduğunu bir kez daha vurgulayarak, saygılar sunuyorum'' ifadelerine yer verdi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code