Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

reklam

GENÇ KANATLAR UÇMAYA HAZIRLANIYOR

Türk Hava Kurumu Emirdağ Şubesi tarafından büyük titizlikle sürdürülen 'Genç Kanatlar' projesinde görev alacak çocuklar Aralık 2014 itibarı ile eğitim çalışmalarına başlayacak.
Türk Hava Kurumu Eğitmenleri tarafından  verilecek teorik  eğitimin  ardından Haziran 2015’te uygulamalı yamaç paraşütü uçuşlarına başlayacak olan THK Emirdağ Genç Kanatlar Topluluğu kategorilerine göre, Serçeler 11-12 yaş grubu, Şahinler 13-14 yaş grubu, Kartallar 16-22 yaş grubu ile toplam olarak 45 kişiden oluşuyor.
Yaş olarak 16 yaşından gün alanların uçabileceği toplulukta, Kartallar içerisinde 10 ile 12 yaş arası gençler haziran ayında uçuşa hazır hale gelmiş olacaklar.
THK Emirdağ Şube Başkanı Mehmet Özkan "THK yetkililerinin geçen ay yaptıkları fizibilite sonucunda ADAÇAL en uygun uçuş bölgesi seçilmiştir. Ama zirveye ulaşmak için karayoluna ihtiyaç var. Yol açıldığı an THK kendi pilotlarını Emirdağ’a göndererek teorik olarak eğitim alan genç kartalların pratik uçuşlarının eğitimine başlamış olacaklar. Afyonkarahisar  Valiliğimize  ADAÇAL'ın zirvesine ulaşmak için 1850 metre uzunluğunda bir Yol açılması için talepte bulunacağız. Yol'un yapılması halinde Emirdağ Belediyesi ise ADAÇAL'ın zirvesine bir sosyal tesis yapmak için söz verdi. Yol yapılır ise Haziran ayında ADAÇAL'ın zirvesinden uçuşlarımız başlayacak. Bunun yanı sıra THK Emirdağ Şubesi gençleri bu yaz Emirdağlıların karşısına bir dizi sürprizler ile çıkmaya hazırlanıyorlar. ” Dedi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code