Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

reklam

EMEKSİZ UETD BELÇİKA'DA YAŞANANLARI YORUMLADI

Geçtiğimiz Aralık ayında görevlerine son verilen UETD Belçika yapılanmasındaki 9 Şubeden 6 şube yönetim kurulu, 2 bölge başkanı ve 4 UETD Belçika yönetim kurulu üyesinin görevden alınması üzerine UETD Belçika teşkilatı kurulması aşamasında bazı muhalif söylemlerde bulunan Tümer Emeksiz ile UETD Belçika’da yaşananlar üzerine bir röportaj gerçekleştirdik. İşte çok ses getireceğine inandığımız Röportajın ilk bölümü
BelTürkHaber: UETD Belçika’da yaşananları bize değerlendirebilirmisiniz?
TÜRKİYE’DE HER PROBLEMDE AK PARTİ HALKA GİTTİ
Tümer Emeksiz:Keşke aslında söylediklerimde haksız çıkmış olsaydım. Bu oluşum meydana getirilirken; bazı çekincelerimizi söyledik. Önce başta yetkililere söyledik. Daha sonra yetkililere söylediklerimiz ciddiye alınmayınca, birey olarak bazı konularda tepki koyduk.Tepkimiz öncelikle oluşum yapılanırken yöresel dengelerin doğru oturtulması gerektiğini söyledik. Çünkü Belçika toplumunda yaşayan Türklerin % 60,70 ini oluşturan Emirdağ’lıların içerisinden koskoca bir yapının içerisine 3-5 tane yetersiz olan Emirdağ’lıları alırsanız demokratik kanalların, topluma ulaşacak kanalları tıkarsınız dedik. Bu konuda biraz hassas olursanız, daha fazla yöresel bağlamda daha fazla insanları buraya koyabilirseniz, toplumun dengeli bir biçimde temsil oranı olmuş olur ve bu konuda hata yapmamış olursunuz.Sanki biz öyle dedik diye inadına tam tersini yaptılar. Kimsenin şahsı ile çok fazla rencide edici bir şeyler söylemek istemiyorum ama, toplumda daha yeterli insanlar varken daha yetersiz insanları Almanya’daki yöneticiler Belçika için uygun gördüler. Bu yanlış bir tutumdu. Bu yanlış tutumu kendilerine de izah ettik. Onlar şu sahitle hareket ettiler.’Dediler ki biz Almanya’dan telefon ettiğimizde bu insanlar sorgusuz sualsiz bizim sçylediklerimizi yerine getirecek insanlar olsunlar.’ Dediler. Bu kısmen teşkilatçılık açısından belki doğruydu ama;aslında ak parti felsefesine de tamamen yanlış bir şey idi. Nede? Çünkü Türkiye’de Ak Parti her problemde halka gitti,Anketlere gitti.Önüne bir problem geldiğinde bunun halkın nasıl istediği ile bunun çözümününde halkın hangi kriterleri düşündüğü ile önce bir fikir sahibi oldu. Sonra çözüme ulaştı. Demek istediğim şu Türkiye’de her zaman halka giden Ak Parti, Avrupa’da yukardan atanmışlarla bu işi yürütmeye çalıştılar. Biz bunu bu oluşum bir yıl önce oluşturulurken yetkili arkadaşlara söyledik.Bu yüzden de çok rahatım. Söyledik ama dinlenilmedi. Gelinen noktada onlarca istifa eden insan var.Bir o kadar da görevden alınanlar var. Şimdi bu görevden alınan arkadaşlar bir toplantı yaparak bazı açıklamalarda bulunmuşlar.Söyledikleri sözlerin tamamı doğru. Şu an için doğru, geldiğimiz noktada bu arkadaşlar dün böyle söylemiyorlardı.Dün diyorlardı ki’ Eleştirmeyin.Emirdağ’lı ise biz varız’Neden eleştiriyorsunuz eleştirmeyin, kol kırılır yen içinde diyorlardı.Kendilerine ucundan, kıtyısından biraz makam verdikleri için ve onu yeterli gördükleri için öok fazlada muhalif olan insanlara da kulak kabartmıyorlardı.Şimdi gelinen noktada yukarıda kendilerinin üzerindeki insanların daha yeterli insanlar varken fotoğraf karelerine girmek isteyenlerin gerçek yüzlerini şimdi gördüler.
BelTürkHaber: Uetd şube başkanları ‘Bizim hazırladığımız projeleri Uetd Belçika merkezine sunduğumuzda bizim projelerime onay vermeyip, Bize proje değil, bize itâat edecek, işsiz,kültürsüz insanları bu yapının içine alın,diyorlardı.’ Ayrıca oluşturulan tüm şubeler ve yönetim kurulları yasal olarak oluşturulmadı. Şu anki UETD Belçika teşkilatında remiyette 3 kişinin adı geçmektedir. Tabiri caiz ise bu yapılanma bir yer altı örgütü şeklinde örgütlenmiş.şeklinde iddialarda bulunuyorlar. Bu konuda ne söylemek istersiniz?
Tümer Emeksiz: Bu iddialarda gösteriyorki bu yapılanma düzgün bir şekilde oluştulmamış Almanya teşkilatının Belçika’da yanlış insanlarla yola çıktığının göstergesidir.Burada zaten UETD Belçika yapılanmasına 6 ay, 1 sene sonra baktılar ki bu insanlar yetersiz.O Yüzden buraya Ak Parti nin temsilciliğini açtılar.Eğer bu arkadaşlar yeterli olmuş olsalardı.Ekstra böyle bir şeye gerek yoktu.
BelTürkHaber: Hemen burada bir soru daha sormak istiyorum. Yapılan eleştirilerden bir tanesi de Ak Parti Belçika temsilciliğine atanan insanların Almanya kökenli olmaları. Belçika’da entellektüel anlamda bu işi götürebilecek, bilgili, kültürlü,2-3 dil bilen insanlar yokmu idi de Almanya’dan buraya yöeticiler getirildi?
TABANI ESAS ALAN, TABANDAN GÜÇ ALAN BİR YAPI YÖNETİME GELMELİ
Tümer Emeksiz: Zaten benim baştan beri itiraz ettiğim şeylerden birtanesi buydu. Eğer burada sosyal meselelere duyarlı şekilde kurumsallaşıyorsanız,Bir kere tabana dayalı olmanız lazım. Eğer tabana dayanmıyorsanız, bunun önü kapalıdır. Ne kadar ufku geniş olursa olsun kapalıdır. Söylediğiniz konu tamamen doğru. Belçika’da hiç kimse kalmamış, Hiç bu yeterlilikte insan yok.Belçika’da hiç Üniversite bitirmiş,yeterli düzeyde siyasal bilgisi olan insanımız yokmuş gibi Almanya’dan birilerini getirip Belçika’nIn tepesine koydular. Bence burada kopan fırtına şu! Esas büyük fotoğrafı görmek için bunu görmek gerekiyor. Ak Parti Avrupa’da yaşan insanımıza yıllar sonra seçme hakkı verdi. Bundan dolayı müteşekkiriz. Şimdiye kadar Bir çok hükümetler zamanında dillendirildi, ama bu konuda hiç bir iekilde adım atılmadı. Her zaman bu konularda tabana dayanan Ak Parti ve Erdoğan bu konuda bir adım attı diretti ve buradaki gurbetçilere Türkiye’de vergi veren, ekonomisine büyük katkı sağlayan bu insanlara Türkiye’deki yöneticilerini seçme hakkını verdi. Seçme hakkını verdikten sonra, Anayasal olarak bir dönem sonra seçilme hakkı vermek zorunda.Dananın kuyruğunun koptuğu nokta burası. Burada UETD yapılandırılırken Almanya’nın istediği sadece şu Açık söylüyorum.’ Ben ilerde seçilme hakkı verileceği için Avrupa’dan 3-5 tane seçilecek milletvekili için Ben koyduğum listeye itiraz etmeyen bir Belçika Uetd teşkilatı istiyorum.’ Diyor. Yani tabana dayanan bir siyaset değil, eski Türkiye’deki gibi yukardan aşağıya yapılanan bir yönetici kadrosu, bir zihniyet istiyor. Dolayısı ile de kendi seçtiklerinin arkasında da sonuna kadar duruyor. Böyle yönetici demek aslında yeni Türkiye’de şu demek “ Siz büyük bir kitle partisi iseniz ve bir oluşum yapıyorsanız, bu oluşumun içerisine bir çok insan girebilir, talip olabilir. Bunların içerisinde rant, kariyer peşinde olan insanlar olabilir. Siz eğer doğru yönetici iseniz, sizin oraya katkı sunacak insanları arayıp, bulup, oraya oturtmanız gerekiyor.
Biz tabanı esas alan, tabandan güç alan bir yapının yada birilerinin oraya gelmesi gerekiyor. Eğer bunu yapmazsanız yanlış yaparsınız. Burada körü körüne bir eleştiri yapmak istemiyorum. Bu adamda sürekli eleştiriyor,ama bir çözüm koymuyor gibi bir anlam çıkmasın. Her zaman çözüm Ak Parti felsefesinin içerisinde var. Her zaman sıkıştığında anketlere ve halka gideceksin. Burada bu oluşumda yaşanan meselenin çözülebilmesi için sadece ve sadece ‘ Ak Parti sempatizanlarını toplayacaksınız. Hepsine yönetici olarak kimi görmek istediklerini sorup, çıkan sonuca göre bir yapı oluşturacaksınız. Bundan Avrupa’da CHP bile korkmadı. Belçika’daki CHP yapılanması demokratik şekilde oluşturuldu. Ben onları buradan tebrik ediyorum. Biz burada doğrulara Doğru, Yanlışlara yanlış demek zorundayız.
Toplumun % 50 sinin oyunu almış bir siyasi harekete atanma yöntemiyle birilerini getirip dikte ediyorsunuz. Üstelik Bunlar tabana uyum sağlamayan kişiler. Bunların bir cemâat üyesi olduğu söyleniyor. Bir cemâat’tan kurtulunurken diğer cemâat’a saplanmış olacaksınız.Bu cemâat meselelerinin ne kadar yanlış olduğu ve beyinlerinin bir başka yerde ipotek altında olduğunu kendiniz zaten iyi biliyorusnuz. Bir tecrübe yaşadınız. Bir tecrübe dahamı yaşamak istiyorsunuz?


RÖPORTAJIN 2. BÖLÜMÜNÜ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code