Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

reklam

BELÇİKA'DA GREV DALGASI YAYILIYOR

Belçika’da ‘Kamikaze Hükümeti’diye adlandırılan MR( Reform Hareketi), NV-A(Flaman Milliyetci Partisi), CD&V(Flaman Hıristiyan demokrat Parti) ve OPEN-VLD( Flaman Açık Liberal parti) koalisyon hükümetinin aldığı kemer sıkma önlemlerini protesto eden sendikaların çağrısıyla Brabant Walon, Brabant Flamand ve Başkent Brüksel’de düzenlenecek genel grevin  hayatı felç etmesi bekleniyor.
Grev nedeniyle metro, tramvay ve otobüs seferlerinin tamamen durması beklenirken; sadece ülke içinde değil, Avrupa’nın Paris, Londra ve Amsterdam gibi birçok şehrine yapılan hızlı tren seferleri nin de iptal olduğu gelen bilgiler arasında.
Belçika’nın önde gelen üç büyük sendikası CSC (Hristiyan), FGTBF (Sosyalist), CGSLB (Liberal) tarafından organize edilen grevler dalga dalga yayılmaya devam ediyor.  İlki 6 Kasımda yapılan genel uyarı grevini 1Aralıkta’ki Bölgesel grevler takip etmişti. Yine 8 Aralık 2014 günü Brabant Walon, Brabant Flamand ve Başkent Brüksel’de düzenlenecek grevi 15 Aralık 2014 te tüm Belçika’da düzenlenecek grev takip edecek.
BRÜKSEL’DE HAYAT DURACAK
8 Aralık 2014 Günü Başkent Brüksel’de düzenlenecek Grav yürüyüşleri şehri adeta felç edecek. Toplu ulaşım araçları olan Otobüs, Tramvay, Metro hizmet vermeyecek.
Uluslararası Zaventem Havaalanı da Grevden etkilenecek.175 Noktaya yapılması planlanan 576 uçuş şimdiden iptal edildi.
Toplu ulaşım hizmetlerinin greve girmesi sebei ile Brüksel’e girişi sağlayan ana arterlerde trafiğin çok yoğun olması ve karmaşa yaşanması bekleniyor.
Büyük Süpermarketler önünde Sendikalar tarafından görevlendirilen 300’e yakın grev gözcülerinin nöbet tutması beklenirken, Hastahane, Postane, Bankalar gibi kurumlarda ise işlerin yavaşlatılması bekleniyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code