Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

reklam

YENİLENEN BRÜKSEL BAŞKONSOLOSLUĞU HİZMETE AÇILIYOR

Rue Montoyer,4-1040/Bruxelles adresinde Brüksel büyükelçiliği ile aynı hizmet binasını paylaşan Brüksel Başkonsolosluğu hizmet binası 15 aydır süren iç tadilat çalışmaları sonunda 22 Eylül Pazartesi günü kapılarını hizmete açıyor.
Brüksel Başkonsolosu Ali Barış Ulusoy Muavin konsoloslar Levent Kadıoğlu, Mehmet Mert, Gizem Türkgenci Sevim, Mahmut Kocatürk ve Cansu Kopuz ve konsolosluk çalışanları ile basın mensuplarına yeni hizmet binasını gezdirerek yapılan yenilikleri anlattı.
Strasburg’ta yaşayan Türk mimar Mehmet Davaz tarafından dizayn edilen hizmet binası ilk bakışta Türk el sanatlarını yansıtan el yapımı kırmızı İznik çinileri bezenmiş, güneş gören iç ferahlatıcı bir mekan görünümünde. Yeni hizmet binasında yaşlılar ve engelli ve çocuklu vatandaşlarda düşünülerek özel asansör ve engelliler tuvaletleri ile çocuk bakım odası, Hukuksal sorunlar için Danışma bürosu, nikah, toplantı ve bekleme salonu ile tamamen yenilenmiş. Çay, Kahve, içecek servisinin yanında fotoğraf alanı ve küçük çocukların oynayabileceği bir köşe de unutulmamış.
Önümüzdeki yeni dönemden itibaren 26 personel ile hizmet vermeye hazırlanan Brüksel Başkonsolosluğu hizmet binasından yararlanacak vatandaşlar yeni kurulan elektronik numaralı sistem sayesinde biletlerin üzerinde bulunan bar kodu okutarak turnikeden geçip 8 tane gişe, 2 tane vezne de işlemlerini salonda bekleyenlerin duyamayacağı şekilde gerçekleştirebilecekler.
Başkonsolosluk binasının hizmete açılması ile ilgili basın mensuplarına konuşan Brüksel Başkonsolosu Ali Barış Ulusoy “ 1986 yılında Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından satın alınan hizmet binasında ilk defa bu kadar kapsamlı bir tamir ve bakıma gidildi. Başkonsolosluk hizmet
binamızın eski halini hatırlayanlar tamamen farklı bir başkonsoloslukla karşılaşacaklar. Hizmet binasında yapılan tamir ve tadilatın esas amacı vatandaşlarımıza hizmet verilen bekleme alanlarındaki koşulların çağın gereklerine yeterince cevap verememesidir. Vatandaşlarımıza daha geniş, daha ferah, daha aydınlık mekanda hizmet sunabilmek, onların hak ettiği, layık olduğu bir mekanda hizmet edebilmek, ve tabi ki Türkiye Cumhuriyeti Devletine yakışır bir ortamda hizmet vermek amacıyla hem Başkonsolosluk, hem Büyükelçilik binalarımızda internet altyapısı, telefon ve elektrik altyapısı da tamamen yenilendi. Çok daha iyileştirilmiş koşullarda, çok daha teknolojik, çağın gereklerine cevap verebilen bir koşulda hizmet vermeye başlayacağız. Başkonsolosluk hizmet binası artık 2 katta hizmet verecek, Birinci kat tamamen vatandaşlarımızın kullanımına tahsis edildi, burada gişeler ve bekleme salonu mevcut. Bürolar ve çalışma ofisleri ise 2.katta olacak. Daha önce 102 metrekare olan hizmet alanı 219 metrekareye çıkarıldı. Tüm hizmet binasında ise 480 metrekare olan hizmet alanı 900 metrekareye çıkarıldı.”Dedi.
Brüksel Başkonsolosu Ali Barış Ulusoy Büyükelçilik ve Başkonsolosluk hizmet binasının yenileme işlemleri esnasında kapalı olması dolayısı ile hizmet yükünü paylaşan başta Anvers Başkonsolosu M. Kemalettin Eruygur olmak üzere tüm Anvers Başkonsolosluğu personeline teşekkür ederken; Yenileme döneminde kendilerine sabır ve anlayış gösteren vatandaşlara da teşekkür etti.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code