Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

reklam

YENİ BELÇİKA HÜKÜMETİ YEMİN ETTİ

25 Mayıs 2014 Tarihinde yapılan genel seçimlerin ardından Milliyetçi Yeni Flaman İttifakı N-VA, Flaman Hristiyan Demokrat Parti CD&V, Flaman Liberal Parti Open VLD ve Frankofon Liberal Parti MR(Reformcu Hareket) arasında sürdürülen Hükümet kurma çalışmaları mutlu sonla noktalandı.
Bazı siyasi çevrelerce "Kamikaze Hükümeti" olarak nitelendirilen Charles Michel Başbakanlığındaki dörtlü koalisyon Hükümeti bugün Laken Sarayında Belçika Kralı Phіlіppе’іn önündе yеmіn еdеrеk görеvе başladı.
38 yaşındaki Frankofon Liberal Parti MR(Reformcu Hareket) başkanı Charles Michel 38 yaşı ile ülkenin en genç başbakanı ünvanını da almış oldu. 14 icracı Bakan 4 Devlet Bakanından oluşan yeni Bakanlar Fransızca, Flemenkçe ve Almanca dillerinde yemin ettiler.
3 Flaman 1 Valon Parti tarafından kurulan Merkez Sağ Koalisyon Hükümeti Bütçede kısıtlamalara gitmeyi ve emeklilik yaşını yükseltmeyi hedefliyor.
Yeni Kurulan Merkez Sağ Koalisyon Hükümeti

Başbakan:

Charles Michel (MR),

Bakanlar:

İçişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı: Jan Jambon (N-VA), Dışişleri Bakanı: Didier Reynders (MR), Başbakan Yardımcısı ve Kalkınma, Telekom ve Posta Bakanı: Alexander De Croo (OPEN VLD), Adalet Bakanı: Koen Geens (CD&V), Savunma Bakanı: Steven Vandeput (N-VA), Çalışma ve Ekonomi Bakanı: Kris Peeters (CD&V), Maliye Bakanı: Johan Van Overtveldt (N-VA), Ulaştırma Bakanı: Jacqueline Galant (MR), Bütçe Bakanı: Hervé Jamar (MR), Sosyal İşler ve Sağlık Bakanı: Maggie De Block (OPEN VLD), Tarım Bakanı: Willy Borsus (MR), Emeklilik'ten sorumlu Bakan: Daniel Bacquelaine (MR), Enerji Bakanı: Marie-Christine Marghem (MR),

Devlet Bakanları:

Göç ve İltica'dan sorumlu devlet bakanı:Theo Francken (N-VA), Dış Ticaretlerden sorumlu devlet bakanı Pieter De Crem (CD&V), Yoksullukla Mücadeleden sorumlu devlet bakanı : Elke Sleurs (N-VA), Devlet bakanı: Bart Tommelein (OPEN VLD),

Belçika Yemin Metni :

(FR) "Je jure fidélité au Roi, obéissance à la Constitution et aux lois du Peuple Belge"
(NL)"Ik zweer getrouwheid aan de Koning, gehoorzaamheid aan de Grondwet en aan de wetten van het Belgisch Volk "
(D) " Ich schwöre Treue dem König, Gehorsam der Verfassung und den Gesetzen des belgischen Volkes "

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code