Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

reklam

NORD BÖLGESİNE HUZUR GELİYOR

Saint Josse, Schaerbeek,  Evere  Polis Teşkilatı toplantısı Schaerbeek Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşti. Basın toplantısında Saint Josse Belediye sınırlarındaki Kuzey mahallesine yeni bir karakol yapılmasıyla ilgili açıklamada bulunuldu.
Düzenlenen Basın toplantısında Saint-Josse Belediye Başkanı Emir Kır, Schaarbeek Belediye Başkanı Bernard Clerfayt, Brüksel kuzey bölgesi komiseri Michel Schauwers'in yanı sıra yapılacak Karakol binasının Mimarı Marc Stryckman hazır bulundular.
Schaarbeek Belediye Başkanı ve Polis komisyonu başkanı Bernard Clerfayt" Yıllardır 5 bölgeye 5 yeni karakol kurma fikrimiz gerçekleşiyor. Kuzey bölgesine yapılacak yeni polis karakolu insanların ve çalışanların kolayca ulaşabilecekleri bir bölgede. Proje tüm istekleri karşılayabilecek özelliklere sahip olacak. İnsanların gurur duyabilecekleri bir proje."Dedi.
Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır "Bizim semtimizde önemli bir karakol açılacak. Bu karakol o semtin girişinde, Brabant’ın girişinde olacak. Amaç orada güvenliği sağlamak. Bunu yanında sosyal bir kurumun ayağını açacağız orada , diğer taraftan konutlar yenilenecek, önemli meydanlar yenilenecek. Özellikle Restaurant ve teraslara yer vermek düşüncesindeyiz. Oradaki yerleşik fuhuş evlerinden dolayı ailelerden çok şikayet alıyoruz. Bunu da düzene sokmak için karakola ihtiyacımız vardı. Bunu şimdi yapıyoruz. Yeni yılın başında orada yeni şehir düzenlemesi yapacağız, kentsel dönüşüm çerçevesinde. Oradaki fuhuşu daha iyi takip edeceğiz. Aileler oradan geçerken onları görmek istemiyorsanız artık görmeyeceksiniz, onları görmek isteyenler ve ihtiyacı olanlar da oraya gidecekler. Bizim buradaki düşüncemiz geleceğimiz, çocuklar, aileler, turistler, işadamları ve çalışanlar, amacımız semtimizin yaşanabilir bir yer haline getirmeye çalışacağız. Bunun için belediyemizde çok ciddi bir azim var. Belediye ve polis teşkilatı olarak bunu burada ortaya koyduk. Bugün verilen mesaj çok önemli 3800 metrekarelik bir karakol inşaat ediliyor. Amacımız daha iyi bir hizmet götürebilmek. Yeni Karakol yapımına 8-9 milyon Euroluk bir toplam yatırım yapılacak. Karakolun 2017 yılının ilk ayında açılışını yapmak için planlıyoruz. Mart 2015 yılında yıkım için start vereceğiz. Bu polis teşkilatını 3 belediye birlikte idare ediyor. Yatırımlarda o kuruluşlardan geliyor. Haliyle bu 3 belediye birlikte çalışıyorlar. Ancak proje Sint-Josse belediyesi sınırları içinde, ama Schaarbeek belediyesi komşumuz. Karakol sadece o mahallede değil tüm geniş açıdaki yaşayanlara hitap edecek. 3 belediyenin 5 karakolu olması gerekiyor. Bu 5.cisi gereği kadar hizmet edemiyordu şimdi kendine yakışır bir bina inşaa edilecek. Bu karakolla vatandaşlarımızın güvenliği daha iyi sağlanacağından şüphe yok” açıklamasında bulundu.
Saint Josse Belediye sınırları içerisindeki Kuzey Tren İstasyonu yakınlarındaki Rue Brabant, Rue des Plantes, Rue de la Prairie sokaklarının kesiştiği bölgeye yapılacak Yeni Polis karakolu 3825 Metrekare alan üzerine inşa edilecek. Binanın ön cephesini oluşturan Yan tarafında bulunan Otel yönünden ana girişi olacak. Son derece modern bir görünüme ve teknolojik alt yapıya sahip olacak Bina 8,5 milyon Euro'ya mal olacak  ve 2017 yılında hizmete açılacak.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code