Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

reklam

ULUSOY: SORUMLULUĞUMUZ ARTTI

AB Uzmanı ve Frankofon Liberal Parti MR (Reformcu Hareket) Anderlecht Belediye Meclis Üyesi Mustafa Ulusoy Belçika’da kurulan yeni hükümetin herkes için hayırlı olmasını dileyerek bu konudaki düşüncelerini yayınladığı bir basın açıklaması ile kamuoyuna duyurdu.
Kamuoyunun dikkatine;
Belçika’da yeni federal hükümet kurulmuştur.
Mensubu bulunduğum MR (Mouvement Reformateur – Reform Hareketi) partisi koalisyon ortağı olarak yeni hükümette yer almıştır. Partimizin genel başkanı sayın Charles Michel, yeni hükümetin Başbakan’ı olmuştur. Bu vesileyle yeni hükümetin tüm Belçika ve Belçika’da yaşayan Türk toplumu açısından hayırlı olmasını temenni ederim.
Söz konusu hükümet Flaman ve Fransızca konuşan toplum arasında dengeli bir koalisyon şeklinde kurulmuştur. Hükümetin Frankofon tarafını partimiz tek başına oluşturmaktadır. Dolayısıyla Federal hükümetin Frankofon kanadında MR partisi tek başına iktidar ipini göğüslemiştir. Genel Başkanımız da Belçika Başbakanı olmuştur.
Federal hükümette partimizden bakanlarımız ve üstlendiği görevler şu şekilde oluşmuştur;
 
Charles Michel; Belçika Başbakanı
Didier Reynders; Başbakan yardımcısı ve Dışişleri Bakanı, BELIRIS ve Kültür kurumları sorumlu bakanı.
Marie-Christine Marghem; Enerji, Çevre ve Kalkınma Bakanı
Willy Borsus; Ticaret (Serbest Meslek), Tarım ve Sosyal Entegrasyon Bakanı
Jacqueline Galant; Ulaştırma Bakanı
Daniel Bacqueline; Emeklilik Bakanı
Hervé Jamar; Bütçe Bakanı


Partimiz çok zor durumdayken devraldığı Belçika’yı ekonomik, sosyal ve siyasi olarak istikrara kavuşturacak bir hükümet programı oluşturma konusunda hükümet ortaklarıyla başarılı bir müzakere süreci izlemiş ve hükümeti kurmayı başarmıştır.
Genç yaşına rağmen 20 yıllık siyasetçi ve denge adamı olarak şahsen iyi tanıdığım sayın Charles Michel’in Başbakan olması çok olumlu bir gelişmedir. Kendisi son derece mütevazi, makul ve diplomasi bilen bir şahsiyettir.
Bu durum bizim açımızdan bir gurur vesilesi olduğu kadar büyük bir sorumluluktur. Bu süreçte Belçika’nın istikrarı adına bir parti üyesi olarak elimden gelen katkıyı yapacağım. Belçika’da varlık gösteren tüm girişimcilerimizin, liberal düşünceye sahip tüm kesimlerin ve bizzat bana oy vererek destek olmuş herkesin en iyi şekilde yaşayabileceği bir Belçika için mücadele vereceğim.
Bu vesileyle tekrar hükümetimizin hayırlı olmasını diler, tüm vatandaşlarımıza sevgi ve selamlarımı sunarım.
Mustafa Ulusoy

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code