Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

reklam

AHMET ÜMİT BRÜKSEL’DE OKUYUCULARIYLA BULUŞTU

Polisiye edebiyatının önde gelen isimlerinden Ahmet Ümit, Brüksel Eğitim müşavirliğinin öğrencilere kitap okuma alışkanlığını kazandırmak, onları okudukları kitapların yazarlarıyla buluşturmak, Türkçe’nin doğru ve etkili kullanımını sağlamak amacıyla başlattığı “Türk Yazarlar Belçika’da” projesi kapsamında öğrenci-yazar buluşması etkinlikleri çerçevesinde Brüksel’e geldi.
Yazar Ahmet Ümit, Brüksel'deki ilk programı olan 13 Ekim 2014 Pazartesi günü Saat 18:00’da Eğitim Müşavirliğinin olduğu AB Daimi Temsilciliği’ndeki toplantı salonunda öğrencilerle buluştu. Çocuklarla buluşmanın gayet hoş bir duygu olduğunu dile getiren Ümit ” Yurtdışında belki de ilk defa atalarının kullandığı, kendilerinin kullandığı dildeki bir yazarla karşılaşmak yüzlerine yansımıştı, heyecanlılardı. Büyük bir merak vardı. Türkiye’de bu oluyor, ama buradaki daha farklıydı. Güzel bir sohbet oldu.” Dedi.
Aynı gün Brüksel Eğitim müşavirliği, Belçika Türk Dernekleri Birliği, ve Yunus Emre Kültür Vakfı tarafından Brüksel Yunus Emre Türk Kültür Merkezinde düzenlenen söyleşi ve İmza gününe katılan yazar Ahmet Ümit yirmiyi aşan romanlarını, yurt dışında yayınlanma ve yabancı dillere çevrilme sürecini, Türk edebiyatına dair düşüncelerini interaktif olarak İzleyicilerin kitaplarında yarattığı olay ve karakterler hakkındaki sorularını da cevaplayan Ümit, söyleşinin ardından kitaplarını imzaladı.
Düzenledikleri etkinliklerle Brüksel’in Kültür ve Sanat yaşamında ayrıcalıklı bir yere sahip olan Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Rahmi Göktaş ile Brüksel Eğitim Müşaviri Sinan Ada yazar Ahmet Ümit’e günün hatırası olarak birer plaket verdiler.
Yazar Ahmet Ümit' söyleşi ve İmza etkinliğini Belçika Türk Dernekleri Birliği Başkanı Rıfat Can olmak üzere çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisi ve Öğretmen takip etti.

AHMET ÜMİT KİMDİR?

Ahmet Ümit 1960'ta Gaziantep'te doğdu. İlk kitabı '' Sokağın Zulası'' adlı şiir kitabı 1989'da yayımlandı.1992'de ilk öykü kitabı ''Çıplak Ayaklıydı Gece'' ile okurlar kitlesini artıran ünlü yazar, 1994'te ''Bir Ses Böler Geceyi'', 1999'da ''Agatha'nın Anahtarı'', 2002'de ''Şeytan Ayrıntıda Gizlidir'' adlı polisiye öykü kitaplarını okurlarıyla buluşturdu. 1995'te hem çocuklara hem de büyüklere yönelik '' Masal Masal İçinde'' ve 2008'de yayımlanan ''Olmayan Ülke'' ile farklı bir tarz denedi.1996'da yazdığı ilk romanı ' 'Sis Ve Gece'' polisiye edebiyatta bir başyapıt olarak değerlendirildi. Bu romanın ardından 1998'de ''Kar Kokusu'', 2000'de '' Patasana'', 2002'de ''Kukla'' yayımlandı. Bu kitapları ''Ninatta'nın Bileziği'', '' İnsan Ruhunun Haritası'', '' Aşk Köpekliktir'', '' Beyoğlu Rapsodisi'', ''Kavim Bab-ı Esrar'' ve '' İstanbul Hatırası'' adlı kitapları izledi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code