Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

reklam

TÜRKİYE'NİN YENİ AVRUPA BİRLİĞİ STRATEJİSİ AÇIKLANDI

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANI ve BAŞ MÜZAKERECİ VOLKAN BOZKIR'IN BELÇİKA TEMASLARI
Avrupa Birliği Bakanı ve Baş müzakereci Volkan Bozkır'ın Brüksel’deki yoğun temaslarının ilk günkü görüşmeleri tamamlandı. Türkiye’nin yeni Avrupa Birliği Stratejisi’ni duyurduktan sonra görüşme programına devam eden Bozkır ilk olarak Uluslararası İşbirliği, İnsani Yardım ve Kriz Müdahale den sorumlu Komiser Kristalina Georgieva ile görüştü. Avrupa Birliği Bakanı Bozkır akabinde Avrupa Birliği Stratejisi’ni Türk basın mensuplarına anlattı.
Avrupa Birliği Bakanı ve Baş müzakereci Volkan Bozkır Genişleme ve Komşuluk Politikasından sorumlu Komisyon Üyesi Stefan Füle ile bir araya geldi. Sn. Bakanımızın programı Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders ile devam etti. AB Bakanı Volkan Bozkır'ın Brüksel’deki ilk gün temasları  AB Komisyonu’nun Kalkınmadan sorumlu üyesi Andris Piebalgs ve Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi Başkanı Michel Lebrun ile gerçekleşen görüşmelerle noktalandı. Daha sonra Türkiye'nin AB Büyükelçilik binası toplantı salonunda  Brüksel'deki Türk kökenli STK temsilcileri ile bir araya gelen Avrupa Birliği Bakanı ve Baş müzakereci Volkan Bozkır  gerçekleştirdiği görüşmelerde Türkiye’nin yeni AB Stratejisini tanıtarak Türkiye’nin AB sürecine verdiği öneme dikkat çekti.
TÜRKİYE'NİN YENİ AVRUPA BİRLİĞİ STRATEJİSİ AÇIKLANDI
Avrupa Birliği Bakanı ve Baş müzakereci Volkan Bozkır tarafından bugün kamuoyuna açıklanan "Türkiye'nin Yeni Avrupa Birliği Stratejisi", Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerine ivme kazandırarak üyeliğe giden yolun önündeki engellerin üstesinden gelinmesini amaçlamaktadır. Yeni strateji çerçevesinde ülkemizin öncelikleri ve vatandaşlarımızın yararı ön planda tutularak hem reform sürecimize hız kazandırılacak hem de Türkiye ve AB arasında yeni iletişim köprüleri kurulacaktır.
Türkiye'nin Yeni Avrupa Birliği Stratejisi, 62. Hükümet Programında ortaya konan güçlü iradenin ilk adımını teşkil etmektedir. Söz konusu Strateji 15 Eylül 2014 tarihinde Avrupa Birliği Bakanı ve Baş müzakereci Sayın Volkan Bozkır tarafından Bakanlar Kuruluna sunulmuştur.
Kararlılık, süreklilik ve etkinlik temelleri çerçevesinde oluşturulan strateji üç ana bölümden oluşmaktadır: Siyasi Reform süreci, Katılım Sürecinde Sosyo-ekonomik Dönüşüm, AB İletişim Stratejisi.
Avrupa Birliği Stratejisi Kasım ayında yayımlanacak "AB'ye Katılım İçin Ulusal Eylem Planı" ve "Avrupa Birliği İletişim Stratejisi" ile operasyonel hale gelecektir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code