Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

reklam

REİS-İ CUMHUR KÖŞK'TE

12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda ant içerek görevine başladı.
TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında ant içme töreni için olağanüstü toplandı. Meclis Başkanı Cemil Çiçek Erdoğan'ın seçildiğine dair çerçeveli tutanağı Erdoğan'a sundu.  Çiçek, "Anayasa, İçtüzük ve Cumhurbaşkanı Seçim Kanunu gereği takdim ediyorum. Milletimizin verdiği bu kararın, ülkemiz, milletimiz, devletimiz, demokrasimiz ve zatıalileriniz için hayırlı, uğurlu olmasını, Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Allah yardımcınız olsun" dedi.
Başkanlık Divanı kürsüsünden mazbatasını alan Erdoğan, anayasanın 103. maddesinde yer alan "Cumhurbaşkanı sıfatıyla, Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılaplarına ve laik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine andiçerim" şeklindeki yemini etti.
ANIT KABRİ ZİYARET ETTİ
Erdoğan, ant içme töreninin ardından Cumhurbaşkanlığı forsu açılan makam aracıyla Meclis'ten Anıtkabir'e hareket etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk'ün mozolesine çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.Erdoğan Cumhurbaşkanlığı sıfatıyla Anıtkabir özel defterine yazdığı ilk yazıda "Vefatınızın ardından cumhurbaşkanlığı makamı ile cumhur arasındaki bağlar zayıfladı" ifadelerini kullandı.
KÖŞK'TE DEVİR TESLİM
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen devir teslim töreniyle 11. Cumhurbaşkanı Gül’den görevi devraldı. Törende yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yeni ve büyük Türkiye’nin kapılarının sonuna kadar açıldığını ifade ederek, “Türkiye’nin asırlar öncesinden gelen kutlu yürüyüşü; inşallah, adalet, barış ve dayanışma ekseninde istikbale yürüyecektir” dedi.
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Sayın Cumhurbaşkanı, değerli kardeşim Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin bu yolda daha ileri mesafeler kat edeceğine inancım tamdır. Dolayısıyla bu sefer de görevimi devrederken müsterihim" dedi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code