Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

reklam

Kurtulmuş YTB’yi Ziyaret Etti

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş YTB’yi Ziyaret Etti
 
 
                                                                                                                                                    
Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, kendine bağlı olan kurumlardan ilk olarak

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nı ziyaret ederek kurum ile ilgili bilgi aldı. Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, YTB Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül ve kurum yöneticileri tarafından karşılandı. Makam odasında gerçekleşen görüşmenin ardından Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, konu ile ilgili olarak basın açıklamasında bulundu.
Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş: “ Kurumlarımızdan Bilgiler Alarak Devam Edeceğiz”
Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, basına yaptığı açıklamada: “Bildiğiniz gibi 1 Eylül tarihi itibariyle Başbakan Yardımcısı olarak göreve başladık. Önce hafta içerisinde bize bağlı olan kurumların başkanı olan arkadaşlarımızla yakından tanışma fırsatını bulduk. Bugün ve yarın da dört kurumumuzun değerli yöneticileri kurumları hakkında bize bilgi sunacaklar. Öncelikle Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’ndan başlıyoruz. Ardından TİKA ile AFAD ve Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu’ndan bilgilerimizi alarak devam edeceğiz. Ayrıca bildiğiniz gibi Medeniyetler İttifakı Projesi de bize bağlı Başbakan Yardımcılığının uhdesinde bulunan bir konudur. Bu konularla ilgili bütün kurumları yakından tanıdıktan sonra önümüzdeki hafta pazartesiden itibaren yeni dönemle ilgili zaten devam eden çalışmaları iyi bir koordineyle yeniden start vererek yolumuza devam edeceğiz” dedi.
“Kurumlarımız, Sahip Olduğumuz Değerleri Dünyaya Tanıtma Açısından Çok Önemlidir”
Prof. Dr. Numan Kurtulmuş sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu dört kurumun her birisi ve ayrıca Medeniyetler İttifakı Projesi aslında bizim geniş medeniyet coğrafyamıza hitap eden hem yurtdışı Türkler itibariyle hem akraba topluluklar itibariyle hem Balkanlar, Kafkaslar, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve hatta Avrupa’nın içlerine kadar, İspanya’ya kadar olan coğrafyada, çok geniş bir alanda bizim medeniyetimizi, kültürümüzü ve ona ait eserleri yeniden ihya etmek bugün bizim sahip olduğumuz değerleri bütün dünyaya tanıtmak bakımından her birisi birbirinden değerli kurumlar. Bundan sonra bu kurumlar arasında ciddi koordinasyonları da sağlayacağız. İnşallah bütün bu kurumlarımızın yöneticileriyle en uzak ihtimalle on beş günde bir, bir araya gelerek ortak toplantılar yapacağız. Birbirleri arasındaki ilişkiyi çok iyi bir şekilde koordine ederek ve tekrara düşmeden, boşluk alanı bırakmadan yolumuza devam edeceğiz. YTB ile birifing süreçlerini başlatmış olacağız. Ümit ediyorum ki arkadaşlarımız da hem kendi programlarını anlatacak hem de bizler onlara, bizim bakış açımızı, perspektifimizi anlatacağız ve buna uygun olarak önümüzdeki dönem de ahenk içerisinde gerçekten önemli çalışmaları hem Türk kamuoyuyla hem dünya kamuoyuyla paylaşarak bu çalışmaları hep birlikte yapacağız. Ziyaretimizin genel olarak amacı budur. Bu ziyareti takip ettiğiniz için sizlere de ayrıca teşekkür ediyorum. “

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code