Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

reklam

CHP 'de Kurultay Zamanı

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonuçlarının ardından alınan ağır yenilgilerden dolayı bir türlü suların durulmadığı CHP’de olağanüstü kurultay  başlıyor.
Genel başkan Kılıçdaroğlu’nun karşısında aday olacağını açıkladıktan sonra parti örgütlerini ziyaret ederek destek arayışını sürdüren Yalova Milletvekili Muharrem İnce çalışmalarını sürdürüyor. İnce Kurultay öncesi verdiği mesajda “Kurultayımızın büyük iktidar yürüyüşümüz için bir başlangıç olmasını diliyorum.” Dedi.
CHP Sözcüsü Haluk Koç, kurultayın yapılacağı ATO Congressium’da bugün yaptığı basın açıklamasında, kongreye ilişkin bilgiler verdi.
Kongrede genel başkanlık seçimi dışında bir gündem maddesi olmadığını kaydeden Koç “Parti Meclisi seçimlerinde çok sayıda kişi aday olacak. Bunlar çarsaf listede gösterilerek, delegelerimiz tercihlerini belirtecekler” diye konuştu.
Kurultay’da 60 kişiden oluşan Parti Meclisi’nde yer alabilmek için adaylık başvurularının 500′ü aşması bekleniyor.
Kurultay 6 Eylül Cumartesi günü Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerinin belirlenmesiyle sona erecek. CHP tüzüğüne göre genel başkan adaylığı için kayıtlı bin 218 delegenin yüzde 10′unu oluşturan 122 delegenin imzasıyla başvuru gerekiyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code