Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

reklam

KOYUNCU AB BAKANI BOZKIR İLE GÖRÜŞTÜ

Brüksel milletvekili Hasan Koyuncu AB bakanı ile Belçikalı Türklerin sorunlarını görüştü.
İlk defa 2012 yılında Başkent Brüksel'in Schaerbeek belediyesi meclis seçimlerine katılıp 1652 oyla Schaerbeek Belediye meclis üyeliğine seçilmesi ile siyaset basamaklarında hızlı adımlarla yükselişe geçen Hasan Koyuncu 25 Mayıs 2014 tarihinde yapılan seçimlerde Parti Sosyalist listesinden 4407 tercihli oy alarak Brüksel bölge parlamentosunun en genç milletvekilleri arasına girmeyi başardı.
Siyaset sahnesinde uzun soluklu olmayı hedefleyen genç milletvekili Hasan Koyuncu, Çalışmalarını devamlı halkla iç içe olarak, onların sorunlarına mecliste çare bulmak adına sürdürdüğünü ifade ediyor.
İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği toplantı salonunda UNESCO Kültürel Diplomasi Kürsüsü ve Batı Araştırmaları Merkezi’nin 17 Ekim 2014 tarihinde düzenlediği, ‘’Avrupa’nın Türkiye Algısı’’ adlı konferansa katılan Avrupa Birliği Bakanı ve Baş müzakereci Volkan Bozkır la Hasan Koyuncu yu sohbet ederken gördük. Koyuncu, Bakan Bozkır'a Brüksel'de yaşayan göçmen kökenli gençlerin yaşadıkları sıkıntıları anlatıyordu. Yaşadığı şehir Brüksel'de ortalama olarak %22 olan işsizlik oranı olduğunu, Bu oran genç nüfusun %30 unu teşekkül ettiğini, Özellikle yabancı kökenli gençler arasında bu oranın %40lara kadar artış gösterdiğini söyledi. Buradaki esas sıkıntının eğitim eksikliğinden kaynaklandığına vurgu yapan milletvekili Koyuncu, yabancı kökenli ve özellikle Türk gençlerinin eğitim seviyesinin düşük olduğuna işaret etti. Belçika'da yaşayan Türk toplumunun burada kendilerini dışlanmış hissettiğini, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Yurtdışında yaşayan vatandaşlarına daha fazla sahip çıkması gerektiğini, bu konuda karşılıklı işbirliği yaparak yeni projeler üretmek suretiyle Avrupa'daki Türklere yönelik önyargıların önüne geçilebileceğine bununda yolunun eğitim seviyesinin yükseltilmesinden geçtiğine inandığını belirtti.
Brüksel milletvekili Koyuncu eğitim seviyesi yüksek bir toplumun Avrupa'ya entegrasyonun daha kolay olacağını; bununla birlikte ön yargıların kırılacağını bu yolla Türkiye'nin Avrupa Birliğine üyelik sürecinin daha kolaylaşacağını dile getirdi.
Brüksel milletvekili Hasan Koyuncuyu büyük bir ilgi ve dikkatle dinleyen Avrupa Birliği Bakanı ve Baş müzakereci Volkan Bozkır, Kendisi ile önümüzdeki günlerde temasa geçerek Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşlarının sorunlarını ve çözüm yollarını ayrıntıları ile değerlendirecekleri sözü verdi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code