Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

reklam

KARGIN :‘BEŞİKTEN MEZARA KADAR’ İNSANIMIZIN YANINDAYIZ

Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın ile yerel siyasetten genel siyasete, Emirdağ gündemine ilişkin çok özel bir röportaj gerçekleştirdik. Sorularımızı tüm içtenliği ile cevaplayan Başkan Kargın bu güne kadar yaptığı hizmetleri ve icraatları samimiyetle anlatırken; önümüzdeki dönemde projelerini teker teker faaliyete geçireceğinin de müjdelerini verdi. Başkan Kargın’la Gurbetçi Şenliği’nden Organize sanayi bölgesine, Emirdağspor dan Belçika’daki Emirdağ'lılara kadar çok şey konuştuk. Yenivatan ve Beltürkhaber genel yayın yönetmeni gazeteci Şükrü Sağlam ile DHA Emirdağ muhabiri gazeteci Murat Şahbaz'ın  sizler için hazırladığı bir solukta okuyacağınız röportajın ilk bölümünü ilginize sunuyoruz.
KARGIN :‘BEŞİKTEN MEZARA KADAR’ İNSANIMIZIN YANINDAYIZ
Şükrü Sağlam- Siyasete girişinizde neler etkili olmuştur?
Uğur Serdar Kargın- Ben şu an siyaset yapmıyorum, siyasetin dışındayım. Bize bir görev verildi. Belediye başkanı olarak tüm herkese eşit mesafedeyim.
Şükrü Sağlam - Belediye başkanı seçildikten sonra ilk icraatınız, ilk kararınız ne oldu?
Uğur Serdar Kargın -ilk icraatımız seçim öncesi sosyal sorumluluk projesi içerisinde taahhüt ettiğimiz ‘Gönül Sarayı’ şu an itibarı ile yoksul, yetim, öksüz çocuklara hizmet vermeye başladı. Bir sonraki aşamada yaşlılar, sonra engelliler. Bu iki kısmın inşaatı şu an tüm hızı ile devam etmektedir. Saraylar yapmaktan daha önemli projemiz bu görevin sonunda ‘Gönül Sarayı’ projemiz olacak.
Şükrü Sağlam - Belediye Başkanlığı seçimlerinden yaklaşık beş ay gibi bir süre geçti. Bu süre içerisinde Belediye başkanı olarak gözle görülür ne gibi hizmetler yaptınız?
Uğur Serdar Kargın - Az öncede belirttiğim üzere 5 yıllık periyottaki sosyal sorumluluk projemizi 5 ay gibi kısa bir sürede fiziki olarak gerçekleştirdik. Yaklaşık on bin metrekare üzerinde sosyal hizmet alanı olarak ayrılan alanı ıslah ettik, ilaveler yaptık, yeni projelerle daha kullanılır hale getirdik.
İkinci gözle görülür icraatımız maliyetleri noktasında alternatiflerine göre yüksek maliyetlere sahip olan, on yıldır atıl vaziyette duran asfalt şantiyemizin revizyonunu gerçekleştirdik. Şu anda bu tesisi komşu ilçelere asfalt satar vaziyete getirdik. Hemen onun yanı başına asfaltın alternatifi, Emirdağ için önem arz eden beton parke tesisi kuruyoruz. Şu anda son makinanın montajı yapılıyor. Emirdağ’ın belki bir 20-30 yılını rahatlatacak bir tesisi kazandırdık.
Bir diğeri Atatürk Kültür Parkı. Mahalle aralarındaki oyun parkları, çay bahçeleri bunu takip edecek. Bu güne kadar Emirdağ merkezde kültürle hiç alakası olmayan Atatürk Kültür Parkı’nı gerçek manada kültür parkına dönüştürüyoruz .Yörük Türkmen geleneklerinin kültürünü yansıtan köşemizde, Topakev, yayık ayran, katmer, gözlemenin yapılacağı, kağnı arabasından, dövenine, pulluğuna kadar estetik olarak bu alanda sergileyeceğimiz parkımız var. Kıl çadırı, tarihi mermer sütunlar, peyzaj düzenlemesi biten sahnesi ile bize yakışan bir Kültür park yaptık. Diğer taraftan yüzlerce yıllar öncesinden kalma görünümlü 500 kişilik anfi tiyatroyu sosyal tesislerde yaptık. 2500 kişinin aynı anda kullanabileceği her türlü organizasyona uyumlu bir alanı yine sosyal tesisler içerisinde kazandırdık. Her iki tesisi de kafeteryası, restaurant'ı ile kışın faaliyet gösterecek şekilde düzenliyoruz.
Öte yandan Emirdağ’ın içme suyu ve kanalizasyon meselesini tümden ne biz çözebiliriz, ne de bizden öncekiler çözmüştür. İnsan var olduğu müddetçe, çoğaldığı, yaşadığı müddetçe ihtiyaçlar, imara açılan sahalar oluşacaktır. İmar alanları oluştukça da ihtiyaç hasıl olacaktır. Kanalizasyon, içme suyu şebekesinde vatandaşlardan katılım payı adı altında alınan ücret karşılığı yapılan hizmetleri belediyenin temel görevi olduğu için ücretsiz şekilde yapıyoruz.
Gözle görülür başka bir icraatımız Cenaze Timi’ni oluşturduk. Yurtdışında yaşayan gurbetçilerimizin bulundukları ülkelerdeki Cenaze Dernekleri her ne kadar finanse ediyor olsa bile; Beyan üzerine bizden talep edildiği zaman Gurbetçilerimize Zengin, Fakir ayırımı yapmadan, her birinin Cenazesi Erzurum Havaalanına da inse ücretsiz gider alır geliriz. Önümüzdeki günlerde daha da organize olarak Taziye çadırı, taziye evi, ikram, defni tamamıyla kefenine kadar,mezarındaki tuğlası, biriketi ne kadar vatandaştan her hangi bir ücret almadan bu faaliyetin alt yapısını oluşturduk.
‘Beşikten Mezara kadar’ sloganı ile İnsanımızın nasıl ki mezarda yanındaysak; doğan çocuğunda yanındayız. Her yeni doğan çocuğa beşik hediye edeceğiz.
Hayır severlerin katkıları ile geçtiğimiz Ramazan da büyük izdihamlara neden olan Ramazan yemeklerini 365 güne yükseltmek gayesindeyiz. 365 Emirdağlı ile günlük 500 kişiye yemek verecek Aşevini yapıyoruz. Para ile hiç işimiz olmaz. Yardımları ayni yardım olarak kişinin gösterttiği yerden ekiplerimiz alır, o günün yemeğinim o kişi adına Belediyenin aracı, kıyafeti ile değil, sivil araçlarla evlere dağıtacağız. Kimden geldiğini bilmeden, verenden Allah razı olsun dedirtecek, muhalefet te bulunan diğer partileri de muhalefete sevk etmeyecek samimiyette böyle bir hizmet yapmak üzere hazırlıklarımız devam ediyor.
İçeride idari ve mali disiplin dedik. Şu anda ciddi bir disiplin var. Vatandaşlarımız bundan belki rahatsız olabilir ama disiplin olmazsa olmaz. Pazar yerinde de disiplin sağlayacak. Belediye içeride de bunlar gözle görülür icraatlarımız.
Seçim öncesi taahhüt ettiğimiz, kimilerinin de dalgaya aldığı Adaçal seyir projesi ile aktif proje birimimiz çalışıyor. Arazi orman ve mera olduğu için bununla ilgili resmi girişimlerimizin neticelenmesini bekliyoruz. DSİ ‘ye bağlı olan Pınarbaşı na çamur havuzunu yapacağız. İnsanlarımıza orayı kaplıca turizmine açacağız. DSİ’ye başvurularımızı yaptık. Ön görüşmeler olumlu, önümüzdeki günlerde somut olarak buda hayata geçecek.
Şükrü Sağlam -Vatandaşlarda öyle bir beklenti var ki Belediye başkanı elindeki sihirli değnekle anında fabrika, yol, park, yeni işyerleri yapacak. Sizin elinizde sihirli değnek var mı?
Uğur Serdar Kargın - Buna kızılır mı? Kızılmaz. Söylediğiniz şey insani bir durum. Melekler böyle yapmaz, ama insanlar yapar. Melekler yanlış anlamaz, olduğu gibi anlar, Günah işlemez, ama insan yanlış anlayabilir. Melekler yüksek beklenti içine girip, Uğur şöyle yapar tahmininde bulunmaz. İnsan işte. Kimileri diyecek ki Uğur hiç bir şey yapamaz. Kimileri diyecek ki Uğur her şeyi yapar. Emirdağ’a Denizi bile getirir. Uğur’un sınırları bellidir. Önemli olan bizim bunların gazına ve ön yargısına aldırış etmeden, her ikisini de anlayışla karşılayıp itidalli, gazla değil gerçeklerle hareket etmektir. Sabırsızlığa anlayış gösteriyorum. Gerçekçi davranarak bizden talep edileni belki anında yerine getiremeyiz ama az sonra mutlaka olacaksa olur.
Şükrü Sağlam - Emirdağ’da Milliyetçi Hareket Partisi’nden ilk defa seçilen bir belediye başkanısınız. Bu nasıl bir duygudur. İktidar da olan bir partiden aldığınız belediyeyi nasıl buldunuz?
Uğur Serdar Kargın – Elbette ki her şeyin ilki tarihe geçecekse, ilki ve birde sonu geçer. Ortasından kimse bahsetmez. Tarih birinciyi ve sonuncuyu yazar. Şerefli ikincilik yok. Birincilik var. Milliyetçi Hareket Partili olduğumuz ve MHP nin ilk defa kazanması elbette ki tarihe bu ismi yazdıranlar kadar ismi yazılanı da mutlu eder. Bize elbette CHP’li, AKP’li, hatta ÖDP’li, İşçi Partili arkadaşlar oy verdiler. Bize sadece MHP’liler oy vermedi. Vatandaşımız mevcutlar içerisinde mutlaka daha uygunları vardır, ama elimizdekiler içerisinde bu arkadaşa verilebilir diye düşünmüş, veya ekibe verilebilir diye düşünmüş, yada bu partiye verilebilir diye düşünmüş, oyunu bize vermiş. Bu bizi elbette mutlu ediyor.
Bir taraftan da biz bu sefer aldı da başaramadı, kazandı ama bir şey yapamadı, krediyi tüketti dedittirmemek için de 18 saat yerine 24 saat çalışacaksınız. Rehavetten ziyade bir sorumluluk yüklendik. Bu sorumluğu fark ettiğimiz için bizden beklenti yüksek. Bir ÖDP’li, Bir AKP’li bizi tercih eden arkadaş yanılmadık, yüzümüzü kara çıkartmadı, iyi ki memlekette bir 5 sene de böyle geçmiş diyebilmeli. Temel felsefemiz budur. Bu görevi almamıza vesile olanlara elbette ki müteşekkiriz, ama kesinlikle de sorumluluğumuzun farkındayız. Belediyeyi bir önceki Partiden aldınız dediniz. Bu gerçekten bir önceki parti meselesi değil. Bir önceki yönetimde olan arkadaşlar partisi böyle olduğu için perişan olmuş değiller. Kendi yönetim tarzları, yönetim anlayışları, bilgileri, ufukları ve projeleri mağlup olmuştur. Ben böyle bakıyorum. Biz parti programıyla yarışmadık. Biz de MHP nin parti programıyla vatandaşın ortaya çıkmadık. Üç Hilali gözlerinin içine sokarcasına sloganları kullanarak yapmadık, Bu nu da rol olsun diye hiç yapmadık. Kamuoyu , Halk İtidal istiyor, sivrilik istemiyor. Geride kalmanı da istemiyor. Az sonra freni patlayacak bir araca vatandaş binmek istemiyor. Hızlı trenle bir an önce varmak değil, adam gibi doğru yere varmak önemli. Biz bir önceki partiyi yenmedik. Bir önceki anlayış mağlup oldu. Ben Tayyip Erdoğan’la sayın Bakanımız Veysel Eroğlu ile yarışmadım. Bakanımızın bir icraatı , doğru veya yanlış bir tercihi çok belediye başkanını alt üst eder. Biz bir önceki parti yönetimini yendik, rakibi şöyle yaptık değil. O zihniyet yanlış yaptı. Partisi ne olursa olsun kaybetti. Bu zihniyette doğru, partim ne olursa olsun bak kazandı.
Murat Şahbaz- Belediye başkanlığında hedeflediğiniz bir süre var mı? Bir dönem yapıp çekilir misiniz? Yoksa gelecek dönemde devam etmeyi düşünüyor musunuz?
Uğur Serdar Kargın – Efendimizin akşam yemeğini düşünen sahabeye uzun Emel’i hatırlatarak müdahale ettiğini biliyoruz. Bu ahlak 5 yıllık bir süreyi boş ver, az sonra ne olacağı, akşam ne olacağı düşünmeyi gerektirir. Şu an ne yapacağını önemli. Az önce ne yaptığın önemli. Az önce yaptığın yanlıştan pişman duyuyorsan bu an iyisin. Az önce yaptığın doğruyu şu an devam ettiriyorsan yine iyisin. Ama gerisinde kalırsan kötüsün. Beş sene sonra heykelimi diktirmeyeceğim bu kesin. Sevmeyenler olacak, kızanlar olacak, çok sevenler de olacak. Ama şöyle olmayacak; Onların vereceği gazla, koyacağı tavırla ne aday olacağım. Ne adaylıktan çekileceğim. Hedef, gaye şu hangi partiden olursa olsun aday arkadaşlar hizmet bayrağını daha ileriye düzgün taşıyabilmek. Bu uzun bir yoldur. Bir ilçenin ömrü de bir kişinin ömrü ile sınırlı olmaz. Devletin ömrü bir liderin ömrü ile sınırlı olmaz. Onun için Hükümet’te aynı. Bir kişi bittiği zaman Hükümet’te bitmemeli.Arkasından daha iyiye götürecek birileri gelmeli. Yüksek Hedef, Uzun emel dinen de caiz değil. Yüksek Hedefim de yok.
Röportajın 2. Bölümü devam edecek....

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code