Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

reklam

HAVA ALANI İŞÇİLERİNİN EBOLA KORKUSU

Başkent Brüksel’in Uluslar arası Zaventem Havaalanında yer hizmetlerinde çalışan bagaj işçileri Belçika Taşımacılar Birliğinin (UBT) aldığı karar doğrultusunda Ebola virüsünden enfeksiyon kapma endişesi ile Brussels Airlines’in  Gine, Sierra Leone ve Liberya gibi Batı Afrika ülkelerinden gelen yolcu uçaklarının bagajlarını boşaltmayı durdurdu. Bu sebeple Perşembe günü 252 yolcunun bagajını teslim edilemedi.
Yeni Sağlık bakanı Maggie De Block Ebola virüsüne karşı ülkeyi koruyacak bir dizi önlemler paketini uygulama koydu.
İlk etapta Gine, Sierra Leone ve Liberya gibi Batı Afrika ülkelerinden gelen bagajlara çalışan işçiler el ile temas etmeyecek.Yükleme işlemleri hareket eden bantlar vasıtası ile sürdürülecek, Bagajlar uzman bir şirket tarafından kontrol edilecek. Şüpheli bulunan bagajlar anında imha edilecek. Yolcular ise taramadan geçirilecek.
Öte yandan Sağlık Bakanı Maggie De Block tarafından Anvers Üniversite Hastanesi tropikal hastalıklar bölümü başkanı Dr Erika VLIEGHE Ebola ulusal koordinatörü olarak,  Dr Daniel Reynders ise Uluslar arası İlişkiler ve SPF Sağlık Acil Durumlar koordinatör yardımcısı olarak atandı.
Sağlık Bakanı Maggie De Block ”Belçika da şu an salgın riski çok düşük, ancak biz enfeksiyonlarla başa çıkmak için hazır olmalıyız.” Dedi.
Bu sene patlak veren Ebola virüsü nedeni ile Afrika’da 4 bin kişi hayatını kaybetti.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code