Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

reklam

BÖCEKTEN ÜRETİLEN GIDALAR SATILACAK

Delhaize şirketine ait süpermarketlerde böceklerden üretilmiş gıda ürünlerinin satılacağı bildirildi. La Libre Belgique gazetesinin verdiği habere göre, Delhaize’in  gıda çeşitleri arasına  bu yeni ürünü ekleyen henüz ilk ve tek şirket olduğu kaydedildi.
Belçika, Aralık 2013’te gıda amacıyla böceklerin yetiştirilmesine ve satışına izin veren ilk Avrupa Birliği ülkesi oldu. Belçika Gıda Güvenliği Ajansı, aralarında solucan, çekirge ve tırtıllar dahil 10 böcek türünü tüketime uygun ilan etmişti .
Bilim adamları, bazı böcek türlerinin, hayvan veya balık etinde olduğu kadar protein içerdiğini tespit etti. Yaklaşık 1400 böcek türü, insan tarafından tüketime yararlı olarak kabul edildi.
Bilim adamları tarafından yapılan araştırmalarda 50 yıl sonra dünya nüfusunun 9 milyara ulaşacağını ve insanların oluşacak besin sıkıntısını böcek yiyerek gidereceğini öne sürerken, böcekler yüzyıllardır uzak doğu insanlarının tükettiği yiyeceklerin bir parçası. Tüketilen böcekler önceden tropikal ormanlardan temin edilirken artık büyük çiftliklerde üretiliyor.
www.belturkhaber.be

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code