Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

reklam

130 BİN SURİYELİ TÜRKİYE'YE SIĞINDI

Suriye’nin kuzeyinde Rakka’ya bağlı Tel Abyad ile Aynel Arap bölgesi arasında, IŞİD ile 2003 yılında Kürtler tarafından Suriye’nin kuzeyinde kurulan Demokratik Birlik Partisi PYD güçleri arasında çıkan çatışmalar şiddetlenirken, çatışmalardan kaçarak sınırı geçen ve Türkiye’ye sığınan mülteci sayısı 130 bini buldu. Türkiye'ye gelen mülteciler arasında hamile kadınlar ve çocuklar bulunuyor.
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Dr. Fuat OKTAY Şanlıurfa sınırından Türkiye'ye giriş yapan Suriyelilerin barınma ve insani ihtiyaçları için gerekli hazırlıkların önceden tamamlandığını ve gerekli çalışmaların yapıldığını söyledi.
AFAD Başkanı Dr. Fuat OKTAY: “AFAD koordinasyonunda Sağlık Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız, Kızılayımız, STK’larımız, güvenlik güçlerimiz, valiliklerimiz, AFAD ekibimiz, buradaki çocukların gülmesini sağlayan tüm isimsiz kahramanlarımız gece gündüz buradadır“ dedi.
Suriyelilerin kayıt altına alınarak isteyenlerin akrabalarının yanına diğerlerinin ise barınma merkezlerine yerleştirildiğini söyleyen AFAD Başkanı Dr. OKTAY: “STK’larımız şehir merkezinde sıcak yemek, battaniye dağıtımı yapıyor. AFAD olarak uygun yerimiz olduğunu ve buralarda kendilerini misafir edeceğimizi söyleyerek kendilerini davet ediyoruz. Bizim insanımız elinde, sofrasında, gönlünde neyi varsa paylaşıyor. Bu çalışmaları hep birlikte yürütüyoruz. İşin güzelliği de burada . Herkes bu çalışmaları yürekten yapınca ortaya böyle bir güzellik çıkıyor. 130 bin kişiyi birkaç gün de barındırabiliyoruz. Katkı veren tüm kurum kuruluşlarımıza, valiliklerimize katkı veren herkese gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Türkiye olarak her türlü senaryoya hazır olunduğunu ifade eden AFAD Başkanı Dr. OKTAY: “4 yıldır ne yapıyorsak bu yıl da aynısını yapacağız. Arka planda 4 yıldır yapılan ciddi bir organizasyon var. Çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye insani anlamda üzerine düşeni yapmıştır. Uluslararası camianın yapması gereken Türkiye’ye yardım değil üzerine düşeni yapmasıdır” dedi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code