Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

reklam

AF MEDİA AVRUPA FİLMLERİNE EL ATTI

Türk filmlerini Avrupa‘ daki sinemaseverlerle buluşturan Af Media, “Posthumos“ filmi ile Avrupa yapımı fimlerin dağıtımına da başlıyor….
Adını ilk kez 2000 yılında Avrupa‘daki Türkler'e yönelik yaptığı televizyon programları ile duyuran Af Media, 2010 yılına kadar reklam danışmanlığı ve TIMS ile ortaklaşa gerçekleştirdiği Avrupa‘dan Turkiye‘deki tv kanalları için çekilen ilk dizi olma özelliği taşıyan “Manyak Dükkan“ projesiyle, faaliyetlerini çesitlendirerek sürdürdü.
2011‘ den itibaren de Avrupa‘daki sinemalara türk yapımı filmlerin dağıtımına başlayan AF Media, günümüzde 250 farklı sinemada Türk filmlerini seyirciyle buluşturuyor. Aynı yıl “Evim Sensin“ filminin elde ettigi gişe başarısı nedeniyle Almanya Dağıtımcılar Birliği tarafından en iyi Dağıtımcı Ödülü´ne de layık görülen AF Media, 2012 yılında girdiği Azerbaycan pazarında, yine Evim sensin filmi ile Bakü‘de tek bir sinemada 20 bin seyirciye ulaşma başarısını da gösterdi. Bu başarı beraberinde Türk sinemasına yeni bir pazar bulma sansını da getirdi.
Azerbaycan genelinde türk filmlerini dağıttığı sinema sayısını dörte cıkartan Af Media, „Recep Ivedik 4“ filminin yakaladığı 90 bin seyirci rakamıyla başarılarına bir yenisini daha ekledi.
Ayrıca aralarında ,“Gelecek Uzun Surer“, “Gözetleme Kulesi“ gibi sanat filmlerinin de bulundugu festival filmlerini desteklemeyi kendine misyon edinen AF Media 2015 sezonunda Yozgat Blues filmini Avrupa‘daki sinemaseverlerle buluşturacak.
Avrupa pazarına sadece Türk değil, Avrupa yapımı filmlerle de girmeyi hedefleyen Af Media, POSTHUMOUS filmiyle ilk denemesini gerçeklestiriyor. POSTHUMOUS filmi 16 Ekim“de Almanya“da 32 sinemada izleyicisi ile bulusuyor. Filmin yönetmenligini Lulu Wang üstlenirken, basrollerini Jack Huston, Britt Marling, Lambert Wilson ve Tom Schilling paylaşıyor.
AF Media‘nın sahibi ve genel müdürü Ali Fidan, Avrupa yapımlarının dağıtımı konusunda ilk adımın POSTHUMOUS filmiyle atıldığını, bunu Ocak ayında Von Glücklichen Schafen filminin takip edecegini, 2015 yılında Avrupa yapımlarını dağıtmak ve Asya pazarını genişletmeyi hedeflediklerini dile getirdi.Azerbaycan´ın yanısıra Kazakistan´ daki sinemaseverlere de   türk filmlerini izlettirmeyi hedefledigini vurgulayan Fidan, Orta Asya ülkelerinde Türk sinemasına yeni pazarlar açmayı istedigini ifade etti.Kasım ve Aralık aylarında aralarında Kazakistan ve Rusya’nın da bulunduğu farklı Asya ülkelerini ziyaret edeceğini belirten Af Media genel Müdürü Ali Fidan “Yeni yıldan itibaren vizyona girecek her Türk filminin en geç iki ay sonra Asya‘daki sinemaseverlerle buluşması, en büyük hedefim olacak.“dedi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code