Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

reklam

VERVİERS'DE POLİS TÜRK'Ü KALBİNDEN VURDU

Belçika'nın Verviers şehrinde bu sabah saat 11:00 sularında psikolojik sorunları olan 1969 Nevşehir doğumlu, 4 çocuk babası Cemil Kaya elinde bıçakla intihar etmek isterken ihbar üzerine Spintay mahallesi (rue) Fyon sokağına gelen Polis ekibi ile bilinmeyen sebeple tartışmaya başladı. Kaya'nın elinde bıçak gören Kadın Belçika Polisi paniğe kapılarak silahını ateşledi. Kaya kalbinden vurularak olay yerinde hayatını kaybetti.
Olaya büyük tepki gösteren vatandaşlar dört polisin bir kişiyi etkisiz hale getiremediğini ve kalbinden vurarak öldürmesine büyük tepki gösterdiler.
Olayla ilgili soruşturma devam ederken; Ölüm olayına ilişkin yürütülen incelemeleri yakından takip etmek üzere Brüksel Başkonsolosu Ali Barış Ulusoy Olay yerine hareket etti.
Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Başkonsolosu Ali Barış Ulusoy, beraberinde Hukuk danışmanı ile polis kurşunu ile hayatını kaybeden Cemil Kaya'nın vurulduğu Verviers'de incelemelerde bulundu.
Psikolojik rahatsızlığı olduğu bilinen Cemil Kaya'nın elinde bıçakla intihar etmek isterken ihbar üzerine gelen polislerin müdahalesi sonucunda yaşanan münakaşada bir polisin tabancasından çıkan kurşunla hayatını kaybettiği görülmekte. Cemil Kaya vakası hakkında Savcılık soruşturma başlatmış durumda. Federal polis de ayrı bir idari soruşturma açıyor.
Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Başkonsolosu Ali Barış Ulusoy olay yerinde yaptığı açıklamada Olaydan duyduğu üzüntüyü ifade ederken; olayın bir an önce aydınlatılması beklentisinde olduğunu belirtti. Cemil Kaya'nın acılı eşi ve çocuklarına evlerinde taziyede bulunan Ulusoy, Başkonsolosluğun, ailenin arkasında olacağını belirtti. Ulusoy ayrıca yerel polisten sorumlu Verviers Belediye Başkanı Marc Elsen'i ziyaret etti.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code