Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

reklam

UETD BELÇİKA:AVRUPA YANLIŞ YÖNLENDİRİLİYOR

Kısa adı UETD olan Avrupa Türk Demokratlar Birliği 14 Aralık Operasyonundan sonra yapılan yanlış algı propagandasının gerçeklerini Avrupa Parlementosu önünde bir basın bildirisi yaparak duyurdu. UETD Başkanı Basir Hamarat ve Yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile Avrupa Parlamentosu önündeki Lüksemburg meydanında yapılan basın açıklaması
KAMUOYUNA DUYURU
Türkiye‘de 14 Aralık’ta yaşanan gelişmeler sonrası kimi Avrupalı siyasetçilerin ve medya mensuplarının tek taraflı elde ettikleri bilgiler ışığında yanlış yönlendirildiklerini büyük bir endişe ile izlemekteyiz.
Avrupalı Türkler olarak tek amacı Türkiye’nin imajını zedeleme gayreti olan bu algı operasyonundan ve bunun kimi çevrelerde oluşturduğu negatif algıdan duyduğumuz rahatsızlığı kamuoyuna duyurmak üzere bugün burada toplanmış bulunmaktayız.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti kuvvetler ayrılığını ilke edinmiş, parlamenter bir hukuk devletidir. Hukukun üstünlüğü kavramı; suç işleyen veya suça karışan herkesin şan, şöhret veya vasfına bakılmaksızın kanun önünde hesap verebilir olması anlamına gelmektedir.
Türkiye Cumhuriyeti devletinin bugün itibari ile uyguladığı ve demokrasinin vazgeçilmezi olan hukukun üstünlüğü kavramından rahatsız olmak, bir demokrat olarak mümkün değildir.
14 Aralık’ta tamamen hukuki bir işlem sonucunda gözaltına alınanlardan hiçbiri fikir özgürlüğü veya gazetecilik faaliyetleri kapsamında suçlanmamaktadır.
Gözaltına alınanların toplam 31 supheli arasinda gazeteciler,medya yöneticileri, TV yapimcilari, senaristler ve farkli kidemlerde görev yapmis Polis memurlari bulunmaktadir. Uluslararası medyadaki haberlerde operasyona neden teşkil eden suç iddiaları göz ardı edilmektedir. Oysa fotoğrafın tamamını görmek için operasyonun tüm ayrıntılarıyla ele alınması gerekmektedir.
Türkiye’de hâlihazırda demokrasinin gereği olarak,çok sayıda hükümet muhalifi basın kuruluşu (Gazete, tv, vs) bulunmaktadır. Savcılık tarafından örgüt bağlantısı suçlaması yapılan, ancak mağdur rolünü oynayan malum medyada ve takipçilerinde çoğu zaman hükümete yönelik hakaret içerikli ifadelere bile rastlanmaktadır. Buna rağmen Türkiye’de herhangi bir gazeteye yayın sınırlaması getirilmesi söz konusu değildir.
Türk Anayasası’nın temelini oluşturduğu hukuk düzeninde, savcıların adım atmasını gerektiren yeterli şüphenin oluşması durumunda hukuki süreç başlatılmaktadır. Bu da takdir edersiniz ki tıpkı Batı demokrasilerinde olduğu gibi, hukuk devletinin bir gereği ve topluma vermiş olduğu adalet kavramının teminatıdır. Bu gerçeğe rağmen,malum medya kuruluşlarınca Türkiye içerisinde ve uluslararası medyada bu operasyonun keyfilik ile yapılmış olduğu algısı oluşturulmaya çalışılmaktadır.
Herhangi bir şahsın gazeteci olması ona yasadışı örgüt faaliyetlerinde bulunma imkânını ve buna bağlı olarak dokunulmazlık hakkını sağlamaz. Uluslararası kamuoyunu bu hukuki sureci anlamaya ve hukuk devletine saygıya davet ediyoruz. Malum medya kuruluşlarında sürekli olarak pompalanan yanlış algıyı veTürkiye’yidışarıya şikayet eden tavırları şiddetle kınıyoruz. Destek ve güç aldıkları odaklarını otorite kabul ederken ülkesinin seçilmiş hükümetini otorite olarak görmeyen bir düşünce yapısını milletimizin takdirine sunuyoruz.
Son olarak; soruşturmanın hiçbir dini veya kültürel grubu hedef almadığı adli mercilerce defaten açıklamıştır. Nitekim bazı kişiler ifadeleri alındıktan hemen sonra serbest bırakılmışlardır. Bağımsız yargının başlatmış olduğu bu hukuki sürece yasamanın veya yürütmenin herhangi bir müdahalesinin olması söz konusu değildir.
UETD olarak gelişmeleri yakından takip etmekteyiz. Hızlı ve adil, herhangi bir spekülasyona ve malum medyanın algı operasyonuna mahal vermeyecek bir soruşturma olmasını ümit etmekteyiz.
UETD Belçika

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code