Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

reklam

SILAYOLU DERNEĞİ BAŞKANI SEZAİ KOÇ BRÜKSEL’DE

Avrupalı Türklere 10 yıldan fazla sılayolu yolculuklarında ücretsiz şekilde yol rehberliği yapan
SilaYolu.com, 31 Ocak 2015 tarihinde gerçekleştirilen genel kurul toplantısında Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden birçok davetlinin katılımıyla Avrupa’nın ilk ve tek sıla yolu otomobil derneğini kurdular.
Sıla yolu Derneği'nin Avrupa'da genişleme kararı alması ile birlikte Başkan Sezai Koç temaslarda bulunmak üzere Belçika'nın başkenti Brüksel'e geldi.
SilaYolu.com Yol ve Tatil Rehberi kurucularından aynı zamanda Sıla Yolu Otomobil Derneği kurucu Başkanı Sezai Koç" Uzun yıllardır Gurbetten sılaya yaptığımız yolculuklar esnasında yaşadığımız sıkıntıların giderilmesi, bu güzergâhta yolculuk yapan diğer vatandaşlarımızı bilgilendirmek ve uyarmak üzere sılayolu.com adıyla verdiğimiz hizmetimizi artık dernekleşmek suretiyle sıkıntı yaşayan vatandaşların sorunlara acil ve hukuki çözümler bulmak üzere Sıla Yolu Otomobil Derneği adıyla kurumlaştık. Derneğimizin merkezi Almanya'nın Hamburg kentidir. Dortmund kentimizde ise şubemiz mevcuttur. Avrupa'nın diğer ülkelerinde ve şehirlerinde bölge temsilcilikleri açacağız" diyerek vatandaşlara bir adım daha yakınlaşmayı hedeflediklerini belirtti.
Avrupa'da genişleme hedefleri çerçevesinde ilk temaslarını Brüksel'de gerçekleştirdiklerini söyleyen başkan Koç" Avrupa'da yaşayan yurttaşlarımızın yol hizmetleri konusunda Türkçe destek alabileceği bir merkeze ihtiyaçları var. Sıla yolculuklarında vatandaşlarımızın karşılaştıkları sıkıntıların başında dil sorunu geliyor. Bugüne kadar yol hizmeti veren kuruluşların bazılarının hizmet kısıtlamasına gitmesi sonucunda vatandaşlar hizmet alma konusunda sıkıntı yaşıyorlar. Bizde yönde vatandaşlarımıza hizmeti kendi dillerinde ve en iyi şekilde sunabilmek için faaliyetlerimize başladık " dedi.

Avrupa’da yaşayan Türk kökenli vatandaşların bölünmüşlüğünden, bir araya gelememesinden yakınan Başkan Sezai Koç, “ Sıla yolu olarak amacımız Avrupalı Türk vatandaşları bir çatı altında toparlayabilmektir. Bizim felsefemiz iyi niyet ve açık sözlülüktür. İyi niyetle, gönüllü olarak hizmet vermek isteyen tüm yeni arkadaşlara da kapımız her zaman açıktır. Belçika ziyaretimizin sebebi ise Sıla Yolu Derneği’nin Belçika sorumlusu olan Ali Erkoca, Anvers Temsilcisi Serkan Altay, Sosyal Servis Admini Mehdi Akbal arkadaşımızla birlikte fikir alışverişinde bulunmak Belçika örgütlenmesini oluşturmaktır” dedi.
Henüz yeni bir dernek oldukları için yapacakları faaliyetlerin planlaması için istişare toplantılarını sürdürüklerini kaydeden Koç” SılaYolu, izin sezonu başlamadan önce hazırlayacağımız yol rehberi için yol güzergâhını kontrol ediyoruz. Ülkelerin konsoloslukları ile koordineli şekilde çalışıyoruz. Hazırladığımız çalışmalarımızı internet ortamında vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Önümüzdeki dönemde bu çalışmalarımızı matbu hale getirerek kalıcı bir eserde bırakmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code