Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

reklam

SILA YOLU HARİTANIZ BelTurkHaber'den

Avrupa Ülkelerinde yaşayan gurbetçileri izin heyecanı sardı. Haziran ayı sonu itibarı ile okulların tatile girme­si ile birlikte Ramazan Baayramını Anavatan Türkiye'de geçirmek isteyen Avrupalı Türkler için izin sezonu başlıyor. Tatil sezonunun açılmasıyla artan uçak bilet fiyatları dört kişilik ve daha kalabalık aileleri otomobilleri ile yolculuk yapmaya iten nedenlerin başında geliyor. BelTürkHaber olarak yüksek çözünülürlükte sılayolcuları için hazırladığımız Belçika'dan Kapıkule'ye kadar tüm güzergahları ve şehirler arasında kaç kilometrelik mesafe olduğunu ayrıntılı olarak digital sılayolu haritasına cep telefonlarınız vasıtası ile anında ulaşabilir, bilgisayaraınıza veya cep telefonlarınızıa kaydedebilirsiniz.
SAĞLIKLI BİR YOLCULUK İÇİN BUNLARA DİKKAT EDİN
Türkiye’ye araçla gidenlere Avrupa’nın en en yeni otomobil kulübü DTAC’den çok önemli bir uyarı geldi.
SılaYolu.com' a açıklamada bulunan DTAC yetkilileri, seyahatdostum.com. öncülüğünde Sıla Yolu Güzergahında başlattıkları Yol hizmetlerine değinirken 'Sıla Yolu üzerinde saatlerce direksiyon sallayanlara “Dinlenmek için vereceğiniz molalarla birlikte günde 10 saatten fazla araç kullanmayın.” tavsiyesinde bulundu.
Hiç uyumadan 17 saat araç kullanmakla 0,5 promil alkolün aynı etkiyi yaptığını belirten DTAC, her altı ağır kazadan birisine yorgunluğun sebep olduğunu belirttiler. Yorgunluk ise araç kullanırken şunlara sebebiyet veriyor: “Araç sürücü kendi şeridine olan konsantrasyonu kaybediyor. Farkında olmadan şeridin dışına kayıyor. Sürücüde yolun daraldığı hissi oluşuyor. Ayrıca araç kullanıcısı gittiği toplam kilometreyi tam olarak hatırlamakta zorlanıyor ve yollardaki tabelaları tam olarak anlayamıyor. Araba sürüşü farkında olmadan hızlı ya da yavaş olarak değişkenlik gösteriyor.“
Yolculuğa kesinlikle dinlenmiş olarak çıkılmasını tavsiye eden DTAC, çok yorgun olunduğu durumlarda muhakkak 10- 20 dakikalık uyku molası verilmesinin dikkati tekrar toparlayacağı bilgisini verdi.
Sağlıklı yolcukta 2 saate bir mola verin ve 10 saatten fazla sürmeyin

Sağlıklı bir yolculukta muhakkak her iki saatte bir düzenli olarak mola verilmesi gerektiğini dile getiren DTAC, araç kullanıcılarının mola vermeleri halinde de toplamda 10 saatten fazla araç kullanmalarının sağlığa zararlı olduğunu bilgisini verdi.
Trafik uyarı levhalarının ne anlama geldiğini yola çıkmadan önce bir kez daha okumakta yarar var. Karşılaşmalarda farlar kısa hüzmeye alınmalı.
Aşırı hız, yakın takip, diğer araçları sıkıştırma, engelleme, hatalı sollama, yarışma, öne geçme gibi davranışlardan kaçınılmalı. Sürücü uykusuz, yorgun ve aç karnına yola çıkmamalı. Sürücü, en fazla 3 saatte bir kısa süreli mola vermeli, araç dışına çıkarak egzersiz yapmalı, derin derin hava solumalı. Hızlı araç kullanmayın. Panik anlarındaki sürüş kontrolü açısından, hızlı araç kullanırken, yavaş kullanıma oranla çok daha zor durumlarda kalabilirsiniz.
Örneğin 108 km/h hızda aracınız her saniyede 30 m gitmektedir. Hızın frenlemedeki etkisi de çok önemlidir. 90 km/h hızda giderken yaklaşık 100 m' de durabilien bir taşıt, 120 km/h hızda 150 m'de durabilmektedir. Mümkünse, bir defada en fazla 2 saat ya da 200 km'den fazla sürmeyin. Gideceğiniz yol daha uzunsa, araya mutlaka yeterli dinlenme süreleri (yarım saat kadar) ekleyin.
Ağır ilaç alarak yola çıkmayın

Uzun yolculuklarda yorgunluğa sebebiyet verecek ilaç alındığı takdirde yola yola çıkılmamasını isteyen DTAC, Türkiye’ye gibi uzun mesafeye gidenlerin muhakkak ikinci bir sürücüyle gitmelerinin faydalı olacağını kaydetti.
Kahve uykusuzluğa çözüm değil
Birçok araç kullanıcısının başvurduğu uykuyu kaçıran kahve gibi kafein içerikli içeceklerin tüketilmesinin kısa süreliğine fayda getirmesine rağmen etkisi geçtiğinde öncekinden daha fazla yorgun ve uykulu olunacağı uyarısında bulundu. Pencere açılmasının ve müzik dinlenmesinin ise bilinden aksine çok faydasının olmadığı belirtildi.
Kaynak:silayolu.com
BUNUDA OKUMANINZI TAVSİYE EDERİZ 
Tatillerini Türkiye'de geçirmek üzere Sıla yoluna çıkacak Avrupalı Türklere sıla yolculuğunu kolaylaştıracak sıla yolu tavsiyelerini aşağıdaki inkten mutlaka okuyunuz.

SILA YOLU TAVSİYELER    (<--Tıklayınız)

Fotoğrafların üzerine tıklayıp, orijinal büyüklükte görebilir, Bilgisayarınıza indirebilrisiniz

Yayımlandığı tarih: 23 Haz 2016 @ 19:51  www.belturkhaber.be

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code