Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

reklam

REİKİ

Rei, her yerde var olan; ki,ruhsal yaşam enerjisi anlamına gelmektedir. Batıya yayılmasıyla evrensel yaşam enerjisi” olarak tercüme edilmiş olsa da ezoterik olarak “yüce kaynağın bilincini taşıyan,ruhsal amaçla çalışan yaşam gücü enerjisi” tanımı reiki için daha iyi bir tanımdır.
Dr. Mikao Usui tarafından 1900 lü yılların başında ortaya çıkarılmış olsa da çok eski bir şifa yöntemidir. Ancak günümüze ulaşmasını sağlayan en önemli kişi Dr Mikao Usui’dir.Usui’nin öğrencilerinden Dr Chujiro Hayashi 1938 yılında sistemi Hawaii’ye götürerek öğrencisi Hawayo Takata’yi öğretmenliğe inisiye etmiştir. Takata da Reiki’yi batıda yayarak 22 kişiyi öğretmen olarak yetiştirmiştir. Bugün Reiki uygulayıcılarının birçoğu bu yirmiki öğretmenin öğrencileri sayesinde günümüze kadar genişlemiştir.
Klasik Usui Reiki; Usui Reiki 1, Usui Reiki 2 ( burada enerji güçlü olup,semboller yardımıyla dünyanın öteki tarafına bile gönderilebilir.), Usui Reiki 3A ve Usui Reiki 3B(masterlık) derecelerinden oluşur.
Reiki herhangi bir din ya da inanç şekli değildir. Herkes kolaylıkla öğrenip, uygulayabilir. Reikinin hiçbir zararı olmayıp aksine tedavilerde tedaviye destek olma işlevi vardır. Reiki ruhsal, fiziksel, zihinsel şifa yöntemidir. Birçok hastalıkta tıbbi tedavi sürecini tamamlar. Zihinsel ve bedensel gerginliklerden arınmayı , bağımlılıklardan kurtulmayı sağlar. İlaçların yan etkisini azaltır. Yanıklar, yaralar,ağrı ve sızılar gibi rahatsızlıkların yanında kanser, kalp hastalıkları, tansiyon, böbrek gibi ciddi sağlık problemlerinde de son derece etkilidir. Dünyada birçok hastane Reiki yi bütünleyici tedavi olarak kabul etmekte ve Reiki ile çalışmayı önemsemektedir.
Reiki evrensel bir enerjidir.Reiki masterı (reiki öğretmeni) tarafından uyumlaması (inisiye)yapılan herkes Reiki yi kullanabilir. Uyumlama(inisiye) reiki masterı ve birey arasında en az 30 dakika süren uygulama ile yapılmaktadır. Bir kez uyumlama alan birey reiki yi ömür boyu kullanabilir.Reiki uyumlaması bireysel olarak yapılır toplu uyumlama söz konusu değildir. Reiki enerjisinde zaman ve mekan kavramı yoktur. Yüksek bir bilince sahiptir. Enerji, aktarılan kişinin en yüksek hayrını bilir ve buna göre şifalandırır. Niyet ile çalışır. Sevgi ve şifaya odaklanır. Hiçbir kötü düşünceye yer vermez.
Reiki ilk derece ellerle şifayı kullanarak kişinin bedeninde bulunan blokları elimine ederek fiziksel ve duygusal problemleri iyileştirebilir. Reiki ikinci derece kişiyi ve çevresini tüm seviyelerde iyileştirebilir.Derin duygusal problemlerle olduğu kadar anne karnından itibaren yaşanılan tüm sorunlarla çalışıldığında bu sorunları iyileştirebilir.
Reikiyi kullanmak kişiyi enerjik kılar ve direnci arttırır. Kişinin enerjisi tükenmez ve azalmaz. Reiki’yi insanlar, hayvanlar, bitkiler ve tüm cansız maddeler üzerinde kullanabilirsiniz.
* Reiki enerjisiyle kilometrelerce uzaklıktaki yakınlarınıza bağlanıp enerji gönderebilirsiniz.
* Geçmişte yaşamış olduğunuz ve bilinçaltınızda iz bırakan olaylara gönderip onları düzeltebilirsiniz.
* Geleceğinize Reiki göndererek (örneğin bir sınavınıza, toplantınıza, iş görüşmelerinize vs.) şifalandırabilirsiniz. Reiki o tarih ve saat geldiğinde otomatik olarak akmaya başlayacak ve sizi destekleyecektir.
* Hastalıklı bölgeye Reiki vererek hastalığı iyileştirebilirsiniz. Çünkü Reiki bir şifa enerjisidir.
* Ortamdaki ve mekanlardaki negatif enerjiyi temizleyebilirsiniz.
* Bir ilişkinin düzelmesi için o ilişkiye yollayabilirsiniz.
* Reiki ile kendinize koruma alanı yaratabilir, enerji vampirlerinin etkisinden kurtulabilirsiniz.
* Reiki ile besinlerinize enerji verip kendiniz için sağlıklı bir beslenme oluşturabilirsiniz.
* Reiki ile bedeninizde meydana gelen enerji dengesizliklerini ve negatif enerji blokajlarını çözebilir; kendi bedeninizi dengeleyip, tamamlayarak, temelde bilinç değişikliği( öfke, korku, karamsarlık, ego vb) gerçekleştirerek ruhsal, fiziksel ve duygusal iyileşme sürecini başlatabilirsiniz.
* Reiki yaşlanmayı geciktirir, sezgileri arttırır.
* Reiki enerjisiyle kendinize olan saygınız ve güveniniz artar, kendinizi sever ve pozitif olursunuz.
Reiki’nin sayılamayacak daha pek çok faydası vardır.
Reiki’nin prensipleri;
* Bugün sana verilen nimetler için şükret
*Bugün hiçbir şey için endişelenme
*Bugün hiçbir şey için öfkelenme
*Bugün dürüst ol
*Bugün tüm varlıklara karşı nazik ol
*Bugün aileni,öğretmenlerini,komşularını sev ve say
*Bugün ekmeğini helal kazan
Sevgi ve ışıkla….
Ayfer GÜLTEKİN
International Reiki Master
Teacher of Spiritual Healing

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code