Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

reklam

Neden Partena Sağlık Sigortası’nı tercih etmelisiniz?

Neden Partena Sağlık Sigortası’nı tercih etmelisiniz?
Bütün bir yıl boyunca bir yandan yaşamlarını sürdürmek için çalışmak, diğer yandan kendilerinin, çocuklarının ve evlerinin gereksinimlerini karşılamak için koşturmak zorunda olan bireyler, dinlenmek için senede ortalama 20- 30 gün fırsat bulabiliyor.Tatil demek aynı zamanda günlük koşturmadan ve stresten uzak zaman geçirmek demek.
Bütün bir yıl sabırsızlıkla beklediğimiz tatil geldi.seyahat esnasında, yolculukda,gittiğimiz ülkenin iklim şartlarından dolayı elbetteki hastalanıyoruz. İşte bu durumda yaşadığımız ülkedeki sağlık sigortamız bizlere ne kadar yardımcı oluyor. Sizler için Belçika'da yıllardır bağımsız sağlık sigortası hizmeti veren Partena 1.000 euroya kadar konuşma bozukluğu tedavisi için, gözlük ve lensler için 50 euro,aşılar için 25 euroya kadar, her çocuk için 400 euro doğum primi ya da 500 euro bebek hesabı açarak, öncelikli olarak müşterilerinin bağımsız, sağlıklı ve hayati bir şekilde yaşam sürdürebilmelerini amaç edenmiştir.
PARTENA'nın Türkçe olarak hizmet veren Müşteri danışmanları Hakan Sönmez ve Şükran Özer ile gittiğiniz ülkede karşılabileceğiniz sorunları ve çözüm yollarını sizler için konuştuk.
Seyahatleriniz öncesi Partena Sağlık Sigortası bt8 almayı
unutmayın

BelTurkHaber: Hakan ile birlikteyiz ve Hakan müşteri danışmanı olarak Partena Sağlık Sigortasında çalışıyor.
Hakan: Merhaba!
BelTurkHaber: Yurtdışından sana birçok canını sıkan telefon geliyor değil mi?
Hakan: Evet öyle ama bu insanların çoğu acil tıbbi yardım bekleyen insanlar. Can sıkıcı ama ıyıkı bize başvurabiliyorlar!
BelTurkHaber: Yurtdışına çıkmadan önce yapmamız gereken şeyler nelerdir?
Hakan: Öncelikle birkaç şeyi kontrol etmeniz gerekiyor.
• Partena ile irtibata geçerek BT8’i isteyiniz.
• Sağlık sigortanıza ödediğiniz üyelik aidatını kontrol ediniz
• Ve Mediphone Assist’in telefon numarasını telefonunuza kaydedin: 0032 2778 9494.
• Yalnız dikkat edin, çalışamaz durumdaysanız ve sağlık sigortası tarafından ödeniyorsanizm gitmeden önde tıp uzmanıızdan izin isteyiniz.
• Türkiye tıbbi bakım için mi gidiyorsunuz? O zaman gitmeden önce sağlık sigortasına bildiriniz çünkü bu durumda geri ödemelerle ilgili farklı kurallar mevcut.
BelTurkHaber: Türkiye’de ne kadar kalabilirim ve hangi masraflar geri ödenmektedir?
BT8-formu Türkiye’de kaldığınız ilk 45 gün acil tıbbi bakımlarınızı karşılamaktadır. Acil Yurtdışı Bakımı servisimiz orada aldığınız ilk tıbbi bakımdan sonra 3 aylık bir süre zarfında tıbbi bakımlarınızı karşılamaktadır. Yani Partena’da BT8 dışında çok daha iyi bir sigortadan faydalanabilirsiniz.

Hakan: Öncelikle acil servisi aramanız gerekiyor tabii. Türkiye’de de acil numara 112 olarak geçiyor. Daha sonra en kısa sürede Mediphone Assist’i aramanız gerekiyor, aslında kazadan sonra 48 saat içinde. Sağlık bakımıyla ilgili başka sorularınız için de Mediphone Assist’i aramanız mümkündür.
BelTurkHaber: Gece yarısı da arayabilir miyiz?
Hakan: Mediphone Assist 7’ye 7 ve günde 24 saat ulaşılabilir.
BelTurkHaber: Geri ödemeyi nasıl ayarlamamız gerekiyor?
Hakan: Bunu iki turlu yapabilirsiniz. Geri ödemelerinizi Türkiye’de alabilirsiniz ya da Belçika’ya döndüğünüzde alırsınız.
BelTurkHaber: Tamam, orada geri ödememi almak için ne yapmalıyım?
Hakan: Acilden hastaneye kaldırıldığınız zaman destek merkezi Mediphone Assist’i 48 saat içinde arayın. Hastaneye yazıldığınızda BT8’inizi veriniz. Doktora gittiyseniz veya eczaneden ilaç aldıysanız Sosyal Güvenlik Kurumu SSK’ya BT8 forsunu gösterip yazılmanız gerekiyor, böylece tatil süreniz boyunca SSK’dan geri ödemelerinizi alabilirsiniz.
BelTurkHaber: Türkiye’de geri ödeme almadıysam ne yapmam gerekior? Veya her şeyi eve geldiğimde ayarlamak istiyorsam?
Hakan: BT8 ile Türkiye’de geri ödeme alamadığınız da olabilir mesela özel hastanelerde. Ya da tatilinizde idari işlerle uğraşarak zaman kaybetmek istemezseniz geri döndüğünüzde 3 şey getirmeniz gerekiyor:
• ‘Acil yurtdışı bakımı’, yani 'dringende zorgen buitenland' formu
• Orijinal fatura ve reçeteleri
• Ve faturanızın ödeme belgesi
BelTurkHaber: Ne kadar geri ödeniyor ve hangi masraflar için?
Hakan: Kısaca şöyle diyebiliriz: hastaneye acil olarak kaldırıldığınızda masraflarınız tamamen geri ödeniyor, diğer masraflar yüzde 75 geri ödeniyor.
BelTurkHaber: Geri ödenmeyen masraflar da var mı?
Hakan: Evet. Sadece acil ve gerekli tıbbi masraflar karşılanıyor. Estetik bakımlar, güzeelik bakımları ve Belçika’da da ödenmeyen tıbbi bakımlar karşılanmıyor. Mediphone Assist’in de tavsiyelerine uymanız gerekiyor.
BelTurkHaber: Serbest meslek sahiplerine de aynı kurallar mı geçerlidir?
Hakan: Hayır, serbest meslek sahipleri ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler BT8 alamazlar. Bu kişiler için 3 ay süren Acil Yurtdışı Bakımı servisimizin ödenekleri ve destek merkezi Mediphone Assist’in hizmeti geçerlidir.
BelTurkHaber: Güzel. Teşekkür ederim Hakan!
Hakan: Rica ederim!
BelTurkHaber: Çok güzel. Örneğin..Ben tatile gidiyorum. Bir kaza geçiriyorum ve yaralanıyorum. Bu durumuda ne yapmam gerekiyor?


 
PARTENA HospitaliaPlusAvantajlarından yararlanın

Evet, yanıma şu an Şükran hanım var. Kendisi Partena sağlık sigortasında müşteri temsilicisi olarak çalışıyor.
BelTurkHaber: Şükran hanım, hastaneye kimse gitmek istemez değilmi ?
Şükran : Evet ama bazen mutlu bir neden yüzünden gideriz, örneğin doğum gibi.. Ama tabiki insanlar hastaneden çıktıktan sonraki masraftan çekiniyorlar. Çünkü hastane masrafını önceden tahmin etmek kolay olmayabiliyor. Bir çok faktörler etkili..
Ne gibi faktörler ?
Şükran : hangi cerrahi müdahaleye maruz kalıyorsun ? tek kişilik bi roda mı istiyorsun ? Hangi ilaçları alıyorsun ? Hekimin ücreti ne kadar ? Eğer odaların ve cerrahi müdahalelerin ortalama ne kadar tutacağını bilmek istiyoranız, hastanerehberi bunun içi güzel bi başlangıç. Partena internet sitesinden bunu bulabilirsiniz.
BelTurkHaber: Yani böylece yinede hastaneye yatma durumunda ödememiz gereken ücreti öğrenebiliyoruz ?
Şükran : Aşağı yukarı bir ortalama çıkarabilirsiniz. Ayrıca internet sitemizde hastane bölümünde hastaneler arasındaki fiyat farkını da inceleyebilirsiniz.
BelTurkHaber: Çok güzel ! Bu geri ödemeleri anlatabilirmisiniz ?
Şükran : Partena sağlık sigortasına bağlı olan her kişi aslında hastaneye kaldırılma durumunda geri ödemeye sahip oluyor. Bunun yanı sıra Hastane sigortası yani Hosptalia veya Hospitalia plus gibi ek bir sigortanız varsa, tabiki geri ödemeler büyük çoğunlukla yapılıyor.
BelTurkHaber: Partenadaki Hastane sigortasındaki avantajlar neler ?
Şükran : Bizim hastane sigortamız Hospitlaia ve Hospitaliaplus de güçlü bir fiyat-kalite dengesi var. tek kişilik odada yatılı kalma, bütün oda ve doktor ücretleriyüzde 300e kadar, bütün sağlık bakımlarında bir ay öncesi ve 3 ay sonrasına kadar hasta ücretlerinin karşılanması.. Bütün bunları Hospitalia Plus, imtiyaz ve tavan fiyat olmaksızıın karşılıyor.
BelTurkHaber: Mesela ambulansla gitme ? O da mı geri ödeniyor ?
Şükran: Hiç bir zaman için acil durumlar için ambülansı dert etmeyin. Ambulansla 112 numaralı hizmetten acil olarak yararlanan kişiler resmi tarifeye bağlı kalıyorlar. Partena faturanın en az yüzde ellisini geri karşılıyor. Hastane sigortası olan kişiler, elbetteki daha fazla geri ödemerlerden yararlanıyorlar.
BelTurkHaber: Şayet acil bir durum değilse ne olur?
Şükran: Normal hasta ulaşımlarda başka tarifeler uygulanıyor, ama bu heryerde zaten böyle. Hasta ulaşımını Partena ile yaprsanız, bunun yüzde 60 ini geri almanız söz konusu.
BelTurkHaber: Ya diğer hastane masrafları?
Şükran: Tabi şimdi bütün spesifik olasılıkları burada anlatamayız. Ama bunun için şubelerimizde daha detaylı bilgi vermek isteriz elbette
Röportaj: Şükrü Sağlam- www.BelTurkHaber.be  Yayımlandığı tarih: 4 Eyl 2016 @
 

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code