Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

reklam

KADINA ŞİDDETİ PROTESTO ETTİLER

Kısa adı UETD olan Avrupa Türk Demokratlar Birliği Belçika Kadın Kolları 25 Kasım Günü Kadına yönelik Şiddete Karşı Uluslar arası mücadele günü nedeniyle Kadına Şiddeti protesto etti.

Belçika UETD Genel merkezinde toplanan UETD Belçika Kadın Kolları hazırladıkları dövizlerle kadına şiddeti kınayan grup adına açıklama yapan UETD Belçika Kadın Kolları Başkanı Asuman Kökten, şöyle dedi:
Kadına yönelik şiddet bir insan hakları ihlalidir ve Dünyanın her yerindeki kadınların yaşadığı ortak bir sorundur. Şiddet sağlıklı bir toplum oluşmasının önündeki en önemli engellerden biridir. Kadına yönelik şiddet ister kurumsal alanda, ister özel yaşamda meydana gelsin kadına fiziksel, ruhsal cinsel ve ekonomik açıdan zarar görmesine, acı cekmesine neden olur. Onurunu zedeleyen temel hak ve özgürlüklerini kullanmasını engelleyerek kadına karşı ayrımcılığın sürmesine yol açan bir eylemdir. Kadına şiddet hiç bir toplumda tasvip edilmediği gibi hoş görülmemektedir.
Ne yazık ki bazı toplum değerlerinden yoksun kesimler kadına karşı saygısızlığı bütün İslam alemine mâl etmektedir. Halbu ki kadına ilk Kadınlık özgürlüğünü bahşeden din İslam'dır. Kuran-ı Kerim'de yer alan ayeti kerimelerde ve peygamber efendimizin hadis-i şeriflerinde bu durum tastik edilmiştir. Ayet ve Hadislerde Kadın ve Erkeğin eşit olarak bir birine eş olmak için yaratıldığı bu sebepten de karşılıklı güzel ve hoş görü ile muamelede bulunmaları özellikle vurgulanmaktadır.
Kadına yönelik şiddet olaylarına İş yerlerinde, sokakta, okulda, gözaltında ,hapishanelerde, savaşlarda rastlanmaktadır. Ancak Kadınların en korunduğu yer diye düşünülen Aile içinde hatta daha yaygın bir şekilde şiddete uğramaktadırlar. Kadına yönelik Aile içi şiddet bir kadının en çok güven içinde olması, en çok güven duyması gereken ortamda, kendi evinde saygı, sevgi beklediği insanlar tarafından şiddet görmesidir.
Genellikle Erkekler tarafından Kadınlar üzerinde egemenlik kurmaya yönelik ve bir güç kullanma biçimi olan şiddet hakaret, tehdit, dayak, cinsel taciz, tecavüz,yaralam, öldürme gibi biçimlerde görülmektedir. Aile içi şiddet bireylerin toplum içindeki yasal, sosyal, politik ve ekonomik degerlerini niteliklerini, girişimcilik ruhunu ve kendine olan özgüveni yok etmektedir. Bütün Dünya'da olduğu gibi ülkemizde de Aile içi şiddet en çok kadınları ve çocukları mağdur etmektedir. Toplumun yarısını oluşturan kadınların büyük bir bölümünün şiddete uğraması öncelikle çocukları olumsuz etkilemekte, Ailenin giderek toplum yapısının bozulmasına neden olmaktadır.

Aile içi şiddetin bir sorun olarak ele alınması,önlenmeye çalışılması, mağdurun korunması, failin cezalandırılması çalışması ülkemizin kanunlarında önemli yer teşkil etmektedir. Kanunlarla şiddete magruz kalan kadınların hakları gözetilmekte, onlara psikolojik ve maddi destekler sağlanmaktadır.
Unutmayalım ki Kadın değerlere değer katar. Bizlerde Dünya kadınına yönelik şiddetle mücadele gününde tüm dünya kadınlarına ve kadına şiddeti kınıyoruz."
KİMLER KATILDI
Belçika UETD Genel merkezinde Kadına yönelik şiddeti protesto etkinliğine başta Belçika UETD Kadın Kolları Başkanı Asuman Kökten olmak üzere Gülsüm Akgün, Nimet Yıldırım, Şahizer Alacaoğlu, Ebru Eşme, Arife Beyhan, Nilüfer Kazankaya, Necla Kılınç, Binnur Kılınç, Eda Aydın,Meral Ural, Ebru Şule Ural katıldılar.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code