Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

reklam

GENEL GREV HAYATI VURDU

Global ekonomik kriz, Bütçe açığı, Euro krizi, gibi bahaneler öne sürerek işçilerin kazanılmış sosyal haklarını yavaş yavaş elinden almak isteyen Charles Michel başkanlığında oluşturulan MR (Reform Hareketi), NV-A (Flaman Milliyetçi Partisi), CD&V(Flaman Hıristiyan Demokrat Parti) ve OPEN-VLD( Flaman Liberal parti) koalisyon hükümetinin bu uygulamalarına karşı çıkan CSC (Hristiyan), FGTBF (Sosyalist), CGSLB (Liberal) Sendikalar öncülüğünde ülke genelinde 24 saatlik grev Pazar gece 22:00 dan itibaren hayatı olumsuz etkilemeye başladı. Trenler, metrolar, tramvaylar, otobüsler ve uçakların sefere çıkmaması üzerine ülke genelinde ulaşım adeta durdu. Ulaşım sektöründe gece başlayan greve sabahın erken saatlerinden itibaren diğer sektörler de dahil oldu. Ülke genelinde okullar, kreşler, resmi devlet daireleri, bankalar ve mahkemeler açılmadı.
Uluslar arası Zavantem havaalanı başta olmak üzere Limanlar ve Hızlı Tren seferleri de grev nedeni ile devre dışı kaldı.
Belçika’da peşpeşe gelen grevlerden ülke ekonomisi olumsuz yönde etkilenirken; Hükümet planladığı ekonomik reform paketinden geri adım atmak istemezken, 2015’te de grevlere devam sinyali veriyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code