Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

reklam

ÇAVUŞOĞLU AK PARTİ BRÜKSEL OFİSİNİ ZİYARET ETTİ

Nato dışişleri bakanları toplantısı için Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu kuruluş aşamasında çalışmalar yaptığı AK Parti Brüksel Temsilciliğini de ziyaret etti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay Başkent Brüksel’in önemli caddelerinden Avenue des Arts 27 numara 3. Kat da faaliyetlerini sürdüren Ofis'te Brüksel Ak Parti Temsilcisi Zafer Sırakaya ve Başkan Yardımcısı Asiye Bilgin tarafından karşılandı.
AK Parti Brüksel Temsilciliğinde sivil toplum örgütü temsilcilerinin de katıldığı toplantıda bir selamlama konuşması yapan Brüksel Ak Parti Temsilcisi Zafer Sırakaya AK Parti’nin son 12 yıl içerisinde yapmış olduğu demokratikleşme süreci ile birlikte Türkiye’de toplumun refah seviyesinin yükselmesini, demokrasinin tüm kurumları ile yerleşmiş olmasını hep beraber müşahade ediyoruz. AK Parti’nin bu süre içerisinde yapmış olduğu sessiz ve en önemli devrimde ‘Devlet, Millet’ anlayışı içerisindeki değişikliği görme imkanımız var. Son 12 yıl içerisinde Milletini Adam eden devlet anlayışından, Milletine hadim olan bir anlayışa, Milleti için devleti için var olan devlet anlayışından Milleti için var olan bir devlet anlayışına geldiğimizi görüyoruz. Sivil toplum kuruluşu temsilcilerimizin düzenlemiş olduğumuz bu toplantıya gösterdikleri ilgi ve alâkaya teşekkür ediyorum” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay ise yaptığı selamla konuşmasında “AK Parti Brüksel Ofisi’nin açılışının bereketini hep birlikte yaşıyoruz. Hem Türk kökenli vatandaşlarımızla buralarda buluşma imkanı buluyoruz, hem de ülkemizin daha iyi temsil edilme imkanına kavuşmuş olması sevindiricidir. Her ne kadar AK Parti Brüksel Ofisi gecikmiş bir şube olsa da ne kadar faydalı olduğunu hep birlikte görüyoruz” dedi.
GELECEK NATO TOPLANTISI TÜRKİYE’DE YAPILACAK
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Brüksel’de Ak Parti Temsilciliğinde sivil toplum örgütü temsilcileri ile buluşmaktan büyük memnuniyet duyduğunu kaydederek başladığı konuşmasında” Geçmiş dönemde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı iken kuruluş çalışmalarında bulunduğum Brüksel Ak Parti Temsilciliğinin bugün bu durumda olmasından oldukça etkilendim. Brüksel’de Nato dışişleri bakanları toplantısında önemli Gündem maddelerini oluşturan Ukrayna, Kırım, Nato, Rusya Nato’nun Güney bölgesindeki Türkiye sınırındaki gelişmeler, Suriye, Irak ve DAESH(Işid) terör örgütü ve Suriye rejiminin estirdiği terör, bölgedeki insan hakları ihlâlleri, göçmenler, Libya’daki kırılgan yapı olmak üzere bir çok önemli konuyu görüştük. Nato’nun bundan sonraki toplantısının Antalya’da toplanmasını teklif ettik, bu önerimiz kabul gördü. Önümüzdeki sene Mayıs’ın ilk haftalarında Antalya’da Nato dışişleri bakanlarını ağırlayacağız. Bu şekilde bu ziyaretimiz verimli bir şekilde geçti.” Dedi.
SADECE İDEOLOJİK ÇALIŞMA YAPMAYACAK
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu sözlerinin devamında “Bugün burada Sivil Toplum Örgütü temsilcileri ve Basın mensubu arkadaşlarımızla bir aradayız. Bir tarafta Türkiye’nin çıkarlarını en iyi şekilde savunurken; Mümkün olduğunca Yurtdışında bu tür toplantılar düzenlemeye önem veriyoruz. Hem sorunları dinliyor, tartışıyoruz; hem de karşılıklı birbirimizi nasıl destekleriz diyerek çözüm yolları arıyoruz. Esasen AK Parti Brüksel Temsilciliğinin kurulma amaçlarından bir tanesi de budur. AK Parti ofisi Avrupa Birliği ve buradaki uluslararası örgütler başta olmak üzere tüm Avrupa genelinde Türkiye'yi en iyi şekilde anlatacak ve savunacaktır. Sadece ideolojik çalışma yapmayacaktır. Türkiye’nin yurtdışında objektif ve dengeli bir şekilde anlatılması gerekiyor. Bazı partilerin veya bazı Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcilerini görüyoruz. Onlar sadece Türkiye’yi şikayet ediyorlar. Aslında bu sağlıklı bir yöntem değildir. Bugün iktidardaki bir partiye zarar vermek için Ülke hakkında yalan, yanlış gerçek dışı bilgiler verdiğiniz zaman o ülkenin imajı bir kere bozulduğu zaman onun düzelmesi çok zordur. Ve bundan sadece iktidar partisi değil, herkes etkilenir. Ekonomisi, sosyal yapısı ve o ülkenin insanlarına bakış açısı ve hatta bu ülkelerde yaşayan Türk ve Müslüman toplumlara bakış açısı da etkilenir. O yüzden sorunlu davranmak lazımdır.
BİZ KİMSEDEN AK PARTİYİ SAVUNMASINI İSTEMEYİZ
Biz hiçbir sivil toplum örgütünden, gerek Türkiye’den gelip burada çalışma yapanlardan Ak Parti iktidarını savunmasını istemeyiz. Ama dengeli olmasını isteriz. Ak partisi yanlısı olmayın, ama doğruları anlatın. Zaten burada AK Parti ofisi parti ile ilgili çalışmaları anlatır, ama sadece partiyi değil Türkiye’deki reform sürecini de anlatacak,Türkiye’deki sosyal politikaları da anlatacak. Aynı zamanda burası bu ülkede yaşayan, Brüksel’de yaşayan herkesin evim diyebileceği bir yer olacak. Öyle olmaya başladığını da görüyoruz. Herkesin gelip burada her konuyu konuşabileceği, her derdini anlatacağı bir hüviyete de kavuşması lazım. Biz burayı sadece seçimden seçime propaganda yapan bir kurum olarak düşünmedik, planlamadık ve öyle açmadık. Elbette AK Parti Brüksel Ofisi AK Parti için çalışmalarını zaten yapar.” Diye konuştu.
KİMLER KATILDI
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun AK Parti Brüksel Temsilciliği ziyareti ve Sivil Toplum Örgütü temsilcileri ile yaptığı toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay,  Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçisi M.Hakan Olcay, Anvers Başkonsolosu M.Kemalettin Eruygur, Brüksel Başkonsolosu Ali Barış Ulusoy, Büyükelçilik danışmanı Ozan Ceyhun, Brüksel bölge milletvekilleri Mahinur Özdemir, Şevket Temiz, Hasan Koyuncu, Yunusemre Türk Kültür Merkezi müdürü Rahmi Göktaş, TOBB Brüksel Temsilcisi Bülent Bilgiç, İKV Brüksel Temsilcisi Haluk Nuray, Uetd Belçika Başkanı Basir Hamarat, İHH Belçika başkanı Ali Koç, Erenler Derneği Başkanı Halil Şahbaz, Eyad Başkanı Metin Edeer, Turkseunie Gent şube temsilcisi Şaban Gök, Yardım Elleri Derneğinden Bekir Güneş ve Basın mensupları katıldılar.
Şükrü Sağlam- BelTürkHaber©2014

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code