Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

reklam

BRÜKSEL KIŞ EĞLENCELERİ BAŞLADI

Brüksel her sene olduğu gibi bu senede Noel bayramını kutlamak için çeşitli etkinliklerle ziyaretçilerin akınına uğruyor. Kış mevsiminin klasiği haline gelen Noel pazarı bu sene de 28 Kasım Cuma günü Brüksel'in merkezinde Belçikalıların ziyaretine açıldı.
Belçika'nın başkenti Brüksel'de bu yıl 13.Kez düzenlenen Eski adı Marche Noel olan yeni ismi Plaisirs d'Hiver (Kış Eğlenceleri) etkinlikleri başladı.
Brüksel'de geleneksel olarak her yıl Place Sainte Catherine'de düzenlenen Plaisirs d'Hiver (Kış Eğlenceleri) etkinliğinde  5 hafta boyunca 2 km uzunluğundaki tahta kulubelerden oluşturulan standlar da yiyecek, içecek, giyecek satışları yapılırken, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yanı sıra buz pateni, dönme dolap, atlı karınca gibi aktiviteler ile ziyaretçiler eğlenme imkanı da buluyor. En dikkat çekici etkinliklerden biri de açık havaya kurulan buz pisti. Balık pazarına kurulan buz pistinin uzunluğu 60 metreyi geçiyor. Çocuklar içinde ufak bir pist daha yapılmış. Yalnız paten yapmak ise ücretli. Büyükler için saati 6 Euro, küçükler için ise 4 Euro.
Bu arada her yılın bir de ülke konsepti var ki bu yılın teması Quebec City. Belçika’nın başka şehirlerine gitmek isteyenler Antwerp’te kurulan ‘Grote Markt’ ve Bruges’da kurulan Bruges Christmas Market ile büyük Noel pazarı duygusunu tadabilir.
Brüksel Kış Eğlencelerini 4 Ocak 2015 tarihine kadar 2,5 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

BelTürkHaber©Şükrü Sağlam

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code