Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

reklam

ULUSOY: ANDERLECHTtE YENİ MAHLALLE KURULUYOR

Anderlecht yeni bir okul, huzurevi, evler, apartman daireleri ve öğrenci yurtları bulunduran yepyeni bir mahalleye ev sahipliği yapacak. Konuya ilişkin bilgileri Anderlecht Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Ulusoy’dan aldık.
Anderlecht’te bulunan Brüksel Üniversitesi’ne bağlı Erasmus hastanesi kampüsü yanında bulunan 13.000 hektarlık bir arazide yükselecek proje ile 3.000 kişiyi barındıracak yeni bir mahalle doğacak.
Bu yeni mahalle oldukça modern bir mimari ve teknoloji ile imar edilecek. Özellikle Tıp öğrencileri başta olmak üzere 300 öğrenci lojmanı projenin temel hedefleri arasında yeralıyor.
Yer Yokluğuna Çare İçin Yeni Bir Okul
Anderlecht’te okullarda yaşanan yer sorununun da dikkate alındığına vurgu yapan Ulusoy, yeni mahallede 500 öğrenci kapasiteli bir anaokul ve ilkokulun da inşa edileceğini belirtti.
Ulusoy şöyle devam etti; Proje bununla da sınırlı kalmayacak. içerisinde 72 tane tek ailelik ev ve 1-2-3 yatak odalı 34 daire yapılacak. Bunun yanında yetersiz kalınan sosyal konutlarda unutulmadı.
Bu proje ile 240 adet yeni sosyal konutta inşaa edilecek. Seçimler döneminde işsizliğe çare olması için bu arazide bir kongre merkezi yapılması projesi yapmıştım. Ancak
nüfus artışı ve konut-okul gibi ihtiyaçlar bu arazide bu projeye nasip oluyor.
Bu gelişme çok memnuniyet verici. Vatandaşlarımızın yararlanacakları alanlar ve mekanlar geliştirmek temel hedefimiz.
Kanal Projemiz Yolda
Projelerimiz sadece bu kadar değil. 2012 seçimleri öncesi Eskişehir porsuk projesini Anderlecht kanalı için örnek alıp projelendirmiştik. Geçen yıl tam bu ay bu projenin master planını belediye meclisinden geçirdik. İnşallah Anderlecht ve Brüksel için asıl atılım bu projemizin hayata geçmesi ile olacak. Brüksel bu projelerle yeni bir yüze kavuşacak.
Anderlecht’te baştan beri söylediğimiz gibi Brüksel’in yıldızı olacak. Tüm bu projelerde sözünün arkasında duran Anderlecht Belediyesi Şehircilikten sorumlu 1. başkan yardımcımız sayın Gaetan Van Goidsenhoven’e de ayrıca teşekkür ederim.
Çekingen değil atak siyaset yapmalıyız
Anderlecht ilçesi Brüksel’in en büyük ilçelerinden biri. Yasal nüfus 120.000 ancak bundan çok daha fazla insan yaşıyor. En büyük tren istasyonu da ilçe sınırında. Bu etkenler biraraya gelince asayiş sorunlarının olması kaçınılmaz. Ancak Belediye olarak sorunlu noktalara müdahale ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde Belediyemize ait bir okul yakıldı. Beş sınıfımızın öğrencileri için bir hafta içinde alternatif üretildi. Ancak bu yetmez. Eksikler var. Daha atik olunmalı. Belediyemizde yeni okullar, yeni
konutlar açmamız gerekiyor. Ben gücüm ölçüsünde halkımızı layıkıyla temsil eden bir belediyecilik mantığıyla çalışıyorum. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz’.
Röportaj : Şükrü Sağlam

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code