Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

reklam

YÜKSEK HIZLI TREN KONFORUNU DENEMELİSİNİZ

25 Temmuz 2014 tarihinde zamanın Başbakanı R.Tayyip Erdoğan tarafından Ankara-İstanbul arasında hizmet verecek Yüksek Hızlı Tren seferleri nin önemli bir ayağını oluşturan Eskişehir YHT Garı düzenlenen törenle açılmıştı.
YÜKSEK HIZLI TRENİN ARTILARI
Bu yaz tatilinde Eskişehir YHT Garını ilk defa görme fırsatı buldum. Mimarisi, iç genişliği, taşıma bantları ile şehre ap ayrı bir hava katmış. Eskişehir’in büyüleyici güzelliğine güzellik katmış. Eskişehir Garında hizmet veren gişelerden bekleme yapmadan anında bilet aldığınızda  cep telefonunuza gelen mesajla aldığınız biletin tüm detaylarını bulabiliyorsunuz. Ankara-İstanbul hattındaki Bozüyük, Bilecik, Pamukova, Arifiye, Sapanca Tren Garları henüz yapılmadığı için bu istasyonlarda yolcu indirme, bindirme işlemleri henüz yapılmıyor. Sadece İzmit İstasyonunda 5 dakika yolcu indirme, bindirme işlemi yapılıyor. Tren kompartmanları temiz ve bakımlı, kompartman görevlileri yiyecek, içecek ikramı yaparken kendinizi uçak ile seyahat ediyormuş gibi rahat hissediyorsunuz. Eskişehir-İstanbul yolculuğunuz tamı tamına ikibuçuk saat sürüyor. Ne bir dakika önce, ne bir dakika geç. Saatte 255 kilometre hız ile seyir halinde iken Trenin içerisinde bunu hissetmiyorsunuz. Yolcuların rahatlığı için ayarlanmış koltuk mesafeleri,uçak ve otobüsün aksine emniyet kemersiz, kapalı devre televizyon ve radyo yayını ile keyifli bir yolculuk için mutlaka Yüksek Hızlı Tren ile seyehat etmelisiniz.
YÜKSEK HIZLI TRENİN EKSİLERİ
Yüksek Hızlı Tren seferleri için büyük önem taşıyan İstanbul Pendik İstasyonu için maalasef Eskişehir için söylediğimiz güzel kelimeleri sarf edemeyeceğim. İstanbul Pendik İstasyonuna ulaşmak için kullandığınız toplu taşıma araçları ile geldiğiniz duraklardan Alt geçit, yürüyen bantları alarak yolun karşısına geçiyorsunuz. Binbir zahmet ve kargaşadan sonra girebildiğiniz Pendik Garı’nın içerisi sıcağa rağmen klimalar sayesinde gayet serin. 5 bilet, 1 danışma hizmeti bankolarından oluşan gişelerden bilet almak için önce numaratörden sıra almalısınız. Sıranızı alsanız bile henüz İnternetten bilet alma veya telefonla rezervasyon yaptırma imkanınız olmadığı için danışma ve gişelerin önünde biriken vatandaşların oluşturduğu kargaşadan görevli memurlar işlerini geçikmeli yapıyorlar. Binbir zahmet ile biletinizi alıyorsunuz, yolcu bekleme salonundan direk Tren’e binemiyorsunuz. Bu sefer elinizdeki valizler ile merdivenlerden aşağıya doğru bir koşuşturma, güvenlik ve bilet kontrolünün ardından bu sefer tekrar yürüyen merdivenler ile yukarıya çıkıp Trene ulaşıyorsunuz. Herşey insanların kolaylığı ve hızı için düşünülmüşken henüz tam manası ile hizmet verme kapasitesi olmayan bu istasyon okulların açılması ve yaklaşan kurban bayramı arefesinde tam kapasite ile çalıştığında oluşacak kargaşayı düşünmek dahi Pendik Yüksek Hızlı Tren Garının notunu düşürürken, insanı Hızlı Tren ile seyehat etmekten soğutuyor. Ama bu demek değildir ki tüm istasyonlarda durum aynıdır. Avrupa’da ve Dünyanın gelişmiş ülkelerinin çoğunda kullanılan Yüksek Hızlı Tren ile Türkiye yeni tanışıyor. Bu geç kalınmışlık ve aksaklıklar zaman içerisinde mutlaka düzelecektir.
Yeni kurulacak istasyon ve hatlar ile yılda 70 milyon insan taşımayı planlayan YHT en kısa sürede eksikliklerini tamamlayıp ülkeye yakışan yeni terminaller ile hizmet etmelidir. Vatandaşlarımıza ise Yüksek Hızlı Trenin keyfini sürmek kalıyor.
Şükrü Sağlam Ağustos 2014  Yayımlandığı tarih: 21 Eyl 2014 @ 09:32 www.belturkhaber.be

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code