Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

reklam

SODEM HEYETİ CHP BELÇİKA BİRLİĞİNİ ZİYARET ETTİ

12. Avrupa Birliği Bölgeler ve Şehirler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) üyeleri 6-9 Ekim tarihleri arasında bir dizi temaslarda bulunmak üzere Belçika’nın Başkenti Brüksel’e geldiler.
SODEM Yönetim Kurulu Başkanı Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve yönetim kurulu üyeleri Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak ve SODEM Onursal Başkanı Av. Selami Öztürk ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’dan oluşan CHP heyeti 6 Ekim 2014 tarihinde, Avrupa Parlamentosunda, 12:00-13:00 saatleri arasında, Avrupa Parlamenteri İsmail Ertuğ ev sahipliğinde, Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı Gianni Pittella ile bir araya geldiler.
SODEM heyeti saat 17:00’de Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ile bir araya geldi. Bu görüşmelerde CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba sosyal demokrat yönetimler olarak Türkiye’nin AB üyelik sürecini desteklediklerini belirtti.
Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) heyeti ikinci gün temaslarında Belçika CHP Birliği tarafından düzenlenen Bayramlaşma programına katıldılar.
CHP Belçika Birliği Başkanı Zuhal Kayhan tarafından Dernek Binasında karşılanan heyet, dernek üyeleri ve partilerle bayramlaştılar. CHP nin Türkiye’nin bir çok ilçesinde sadece tabelası var,
Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) heyetinin ikinci durağı ise Atatürk Kültür Merkezi
Çağdaş Dernekler Federasyonu başkanı Okyay Karakaş , CHP Belçika Birliği Başkanı Zuhal Kayhan ve yönetim kurulu üyeleri, BADD Başkanı Erdoğan Öztemur, Cumhuriyet Halk Partisi Avrupa Birliği Temsilcisi Kader Sevinç ve çok sayıda davetlinin katıldığı tanışma ve sohbet toplantısında konuşan SODEM Yönetim Kurulu Başkanı Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer “ AB ilişkilerde sadece merkezi hükümetin yürüteceği müzakere sürecinin dışında yerel yönetimler olarak bizde çok görevler düştüğünü düşünerek, hem kendi içimizdeki dayanışmayı güçlendirmek, hem de Avrupa Birliği nezdinde Sosyal Demokrat belediyecilik ilkeleri çerçevesinde politikalarımızı anlatabilmek için bu birliği kurduk. Hedefimiz müzakere sürecinde yerel yönetimler olarak daha çok yer almak. Belçika temaslarımızda her dakikamız verimli geçti. SODEM büyüdükçe, buradaki desteğimiz arttıkça Türkiye’nin Avrupa Birliği ile müzakere sürecinde de daha çok yol alacağımıza inanıyoruz.” Dedi.
Sohbet toplantısında Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve eski Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de birer konuşma gerçekleştirdiler.
içerisinde kimse yok. Sizleri burada heyecanlı görmek bizleri oldukça duygulandırdı diyen SODEM Onursal Başkanı Av. Selami Öztürk
 
CHP gönüllülerini tebrik etti. SODEM Yönetim Kurulu Başkanı Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Belçika Birliği Başkanı Zuhal Kayhan’a ziyaret sonrası bir plaket takdim etti.

oldu.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code