Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

reklam

PINARBAŞINA BARAJ YAPILACAK

AK Parti Emirdağ İlçe Başkanı Serkan Koyuncu, İlçe Sınırları İçinde Yer Alan Pınarbaşı Havzasına Baraj Yapılması İçin Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğüne Başvuru Yaptıklarını Söyledi. Barajın İlçeye Kazandırılmasıyla 40 Bin Dekarlık Bir Arazinin Sulu Tarıma Geçeceğinin Altını Çizen Koyuncu, “ Teşkilat Olarak İlçemize Her Türlü Yatırımın Gelmesi Adına Gerekli İşlemlerde Bulunuyoruz. Büyük Özveri ve Gayret İçerisindeyiz. Ek Huzur Evi Binası ile Pınarbaşı Havzasına Baraj Yapılmasının Takipçisiyiz” dedi
Emirdağ ilçemizde 60 kişilik huzur evimiz bulunmaktadır. Bu 60 kişilik kapasiteli huzur evimizde 70 yaşlımız kalmaktadır. 10 kişi fazla olarak bir şekilde idare edilmektedir. Yine 15 yaşlımızda huzur evimizde kalmak için sırada beklemektedir. Bu sırada bekleyen vatandaşlarımızda mevcut huzur evinde kalan insanlardan birinin ölmesi için dua ediyorlar. Yani huzur evinde birinin ölmesi sonucunda onun yerine dışarıda bekleyenlerden biri girecek. Emirdağ huzur evindeki vaziyeti ahval şimdilik bu şekilde. AK Parti Emirdağ İlçe Başkanlığı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza ilçemize yapılması için 40 kişilik bir huzur evi talebinde bulunduk. Allah nasip ederse Bakanlığımız 2015 programına Emirdağ’a huzur evinin yapılmasını aldırıyoruz. Bunun sonucu olarak ilçemize ek bina olarak yeni bir huzur evimiz yapılacak. Şuanda resmi süreç başladı. Huzur evi müdürümüz, İlçe Kaymakamımız gerekli resmi işlemleri yaptılar. Bizde bu huzur evinin ilçemize kazandırılması adına takipçisi olacağız” dedi.
PINARBAŞI HAVZASINA BARAJ YAPILACAK
Emirdağ’ın yüzyıllık hayalinin Yedikapı barajı olduğunun altını çizen AK Parti Emirdağ İlçe Başkanı Serkan Koyuncu, “ Allah razı olsun yapandan da yaptırandan da. Bu güzel barajın ilçemize kazandırılmasında emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Yedikapı barajımızın inşaat faaliyetleri bitti. Artık barajımız su tutma aşamasındadır. Seneye de 6 bin 500 dekarlık bir alanın sulamasını bu barajımız sağlayacak. Bu sulaması yapılacak araziler çok büyük bir alanı kapsamaktadır. Burada sulu tarıma geçmek için güzel olanak sağlanacak. Ama bu Yedikapı barajından sonra Emirdağ ilçemizde ikinci bir su havzamız var. Pınarbaşı mevkiimizde bulunan bu havzamıza yapılacak bir baraj tahmini ilçemizde 30 ile 40 bin dekarlık bir araziyi sulayacak. Bizim çalışmalarımız neticesinde burada bulunan Pınarbaşı havzasındaki suyu ‘Türk Bakar’ mantığıyla nasıl kurtarırız derdine düştük. Dolayısıyla bu havzada bir aylık plan proje çalışması yürüttük. Ziraat ve İnşaat Mühendisi arkadaşlarımızla ve Pınarbaşı havzasında bulunan çiftçilerimizle bir çalışma yaptık. Çalışmanın neticesinde orada bulunan mevcut suyu akıllıca kullanırsak 40 bin dekar bir alanı sulayacak” dedi.
“ISPARTA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ HAVZADA ÇALIŞMA YAPACAK”
Yaklaşık bir aylık çalışmaların ardından AK Parti Emirdağ İlçe Başkanlığı olarak bu projeyi Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğüne sunduklarını ifade eden Serkan Koyuncu, “ Geçtiğimiz hafta bu projeyi Ankara’daki temaslarımızda DSİ Genel Müdürümüze ilettik. Sayın genel müdürümüz bizim talebimize gayet olumlu yaklaştı. Gerekli çalışmalarının yapılması hakkında ilimizin bağlı olduğu Isparta Bölge Müdürlüğüne talimat verildi. Oradan gelecek arkadaşlar Pınarbaşı havzasında kendi çalışmalarını yapacaklar. Biz Emirdağ ilçemizde bulunan bu havzaya bu barajın yapılmasını istiyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanlığı nezdinde barajımızın yapılmasının takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.
Afyonyenigüngazetesi

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code