Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

reklam

KURTULUŞ PANELİ ve RESİM SERGİSİ DÜZENLENDİ

Eskişehir-Emirdağ Kültür Sanat Derneği (ESAB) Başkanı Ahmet Urfalı ve yönetim kurulu ve Eskişehir'deki Emirdağlılar, Eskişehir'den Emirdağ'a gelerek ,''Emirdağ'ın Kurtuluşu'' ile ilgili resim ve pano sergisi açtılar. Sergiye Emirdağ Kaymakamı Akın Ağca ve Emirdağ halkı katılarak sergiyi gezdiler.
Emirdağ’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93.yıldönümü Eskişehir- Emirdağ Kültür ve Sanat Derneği ESAB tarafından düzenlenen bir dizi etkinlikle Emirdağ'da kutlandı. Halkın ve Emirdağ protokolünün geniş katılımıyla gerçekleşen kurtuluş etkinliklerin ilki saat 11.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda pano fotoğraf sergisi ile başladı. Sergide yer alan 60 pano fotoğrafta ;Emirdağ’ın işgal krokileri, Yunan Harp Arşivinden alınan Emirdağ işgal fotoğrafları, işgale karşı başkaldıran kahramanların fotoğrafları yer aldı.
Milli Eğitim Müfettişlerinden genç yaşta hayatını kaybeden Hulusi Türkseven anısına ithaf edilen sergi; Emirdağ Kaymakamı Akın Ağca, Belediye başkan yardımcısı Nurettin Diker ,Emirdağ Kent konseyi başkanı Ahmet Yiğiter başta olmak üzere Emirdağ protokolü tarafından gezilerek beğenildi.Çoğu ilk defa yayınlanan pek çok belge ziyaretçilerin ilgini çekti. Sergide bulunan İstiklal Savaşı gazi ve şehitlerin listesi. halk tarafından incelendi. Gazi ve şehit torunları duygulu anlar yaşadı. Gün boyunca açık kalan sergi, adeta izleyici akına uğradı.
Kurtuluş etkinliklerinin ikinci, bölümüne Emirdağ Anadolu Öğretmen Lisesi Konferans salonunda yapılan ‘’ Kurtuluş Paneli’’ ile devam edildi. Eğitimci Ayhan Türkseven’in yönettiği Kurtuluş Paneli saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Panele konuşmacı olarak, Prof. Dr. Osman Köksal, araştırmacı yazar İlyas Küçükcan, şair Muharrem Kubat ve yazar-şair Ahmet Urfalı katıldı. Konuşmacılar; Emirdağ’ın 16 Ağustos 1921’de Yunan ordusu tarafından işgal edildiğini, 22 Eylül 1921’de kahraman Emirdağlıların direnişi sonucunda işgalden kurtarıldığını ifade ettiler. Emirdağ’da kurulan Karakeçili Alayı’nın Kurtuluş Savaşı’nda yaptığı mücadele, savaş anılarıyla birlikte belgelere dayanarak anlatıldı. Panele dinleyici olarak Eskişehir’den gelenler, Emirdağ protokolü, Emirdağ halkı ve öğrenciler katıldı.
Kurtuluş panelinde konuşan Emirdağ Kaymakamı Akın Ağca,"Önümüzdeki yıllarda kurtuluş etkinliklerin daha da coşkulu kutlanması için gerekenler yapılacaktır. Bu organizasyonu gerçekleştiren ESAB’a, katılımcılara teşekkür ederim."Dedi.
Kurtuluş Etkinlikleri’nin üçünce bölümünde Emirdağ Çarşı Camiinde şehit ve gazilerin ruhlarına mevlit okutuldu.
Emirdağ Kaymakamı Akın Ağca, etkinlikleri düzenleyen ESAB yöneticilerini, panelistleri makamında kabul ederek bir süre görüştü.
Kurtuluş Etkinlikleri’ni değerlendiren ESAB başkanı Ahmet Urfalı ; " Bu organizasyonun gerçekleştirilmesinde bizlere katkı sağlayan bütün kişi, kuruluş ve kuruma teşekkür ederim Bizler ESAB yöneticileri olarak atalarımıza karşı bir görevi yerine getirdiğimize inanıyoruz. Çünkü geçmişimizin geleceğimiz olduğunu biliyoruz. Emirdağ halkının Milli Mücadele’de vermiş olduğu şanlı direnişi yaşatmaya, hatırlatmaya devam edeceğiz." Dedi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code