Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

reklam

EmirBaba'da Yamaç Paraşütü

Emirdağ Türk hava Kurumunun organize ettiği ve Emekli hava astsubayı Mehmet Özkan’nın büyük gayret ve çabalarıyla yapılan yamaç paraşütü etkinliği Emirdağ hava sahasını şenlendirdi.
İzmir’den 5 yamaç paraşütçünün katıldığı ve baş pilot Gürbüz Candemir’in koordinasyonundaki uçuşlar 2 ayrı noktadan gerçekleştirildi. Birincisi Davulga’nın Honaz tepesinden yapıldı… Çok güzel havada ve uçuşa tam hazır hava koridorunda, Emirdağ tarihine geçen ilk yamaç paraşütçüleri gökyüzüne süzüldüler…Çok güzel havada tam bir kartal gibi süzülen yamaç paraşütleri, Davulga'lılara renkli bir gün yaşattılar…
İlk uçan ve tarihe geçen kişi yabancı değildi…Emirdağ’ın tanıdığı ve adrenalin sporlarının yabancısı olmayan, ata binmek, okçuluk, motosiklet ve trap atışları sporlarını yapan Avukat Seydi Çelik…Emirdağ Balcam köyünden olan  Av.Seydi Çelik Emirdağ semalarında yamaç paraşütü ile ilk uçan ünvanını aldı.  Çelik duygularını da şöyle dile getirdi “ ben çoğu sporları yapıyorum, hava da uçmak çok çok ayrı bir duygu, bambaşka bir şey…Gökyüzünde süzülmek anlatılamaz…İleri ki aylarda İnönü ilçesine THK’nun eğitimini alarak hoca brevetini diplomasını alacağım ve burada Emirdağ’lı gençlere dersler vererek onları gökyüzü ile tanıştıracağım…İnşallah bu yaz daha da kapsamlı uçuşlarla Emirdağ semalarını şenlendireceğiz” dedi…Ayrıca 5 kişilik uçan ekip içerisinde bir başka Emirdağ’lı kişi daha vardı. Tez köyünden Hüseyin Yılmaz, bayan pilot Çağla Kurt.
Aynı ekip bu kez de Emirdağ’ın en yüksek tepesi Emir baba’dan gökyüzüne süzüldüler…Emirdağ tarihi günlerinden bir günü daha yaşıyordu…Gökyüzü yamaç paraşütçüleriyle örtüldü. Gökyüzü süzülen paraşütçülerle şenlendi. Emirdağ’lılar ilk defa böyle bir spora tanık oldular. Havanın güzel olması nedeniyle bu organizasyonu ilgiyle izlediler…
Daha sonra Emirdağ Stadyumunda model ve radyo kontrollü uçakların uçuşları ile sembolik bir yarışma yapıldı. Bu yapılan son gösteriyle Emirdağ’da heyecan ve adrenalin had safhalara çıktı…Heyecan ve uçuşların daha sık ve yaz ortamında yapılması dileğimiz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code