Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

reklam

BRÜKSEL’DE 21 EYLÜL ARABASIZ GÜN

Avrupa Ulaşım ve Arabasız gün etkinlikleri kapsamında 21 Eylül Pazar günü Brüksel’de gün boyu arabalar trafiğe çıkamayacak. Çevreye saygı ve sürekli ulaşım konularında duyarlılığı artırmak amacıyla her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen arabasız günler kapsamında çeşitli etkinlikler organize edilirken, vatandaşlar yaya, bisiklet ya da toplu taşıma araçları ile seyahat etmeye yönlendirilecek.
Sabah 9’da başlayacak uygulama saat 19’a kadar sürecek. Brüksel’in birçok büyük park yerinde otomobil park alanları gibi yerler başkentlilere bedava hizmet verecek. Brüksel ‘in çeşitli belediyeleri de gün boyunca geziler, oyunlar, spor, müzik, sergi, sanat gibi etkinlikler düzenleyecek.
Brüksel Toplu Taşıma Şirketi (STIB) bugüne özel olarak yolcularını ücretsiz taşırken, araçların ancak özel izinle ve geçerli nedenlerle şehir trafiğine çıkmasına müsaade ediliyor. Bunun dışında sadece toplu taşıma araçları, ambulanslar ve itfaiyelere saatte 30 km'yi geçmemek üzere kent merkezinde hareket etme izni veriliyor. Polis ekipleri şehrin işlek caddelerinde hız sınırını aşan veya izinsiz trafiğe çıkan arabalara cezai işlem uygulamak üzere görev yapıyor.
Yapılan ölçümlerde diğer günlere nazaran gürültünün 6-8 kat oranında azalması vatandaşların %87 si tarafından arabasız güne olumlu bakmasına etki ederken; bazı şehirlerde bu uygulamayı denemeye başlıyor. Gün boyunca ailece veya tek başına eğlenmek isteyen herkes, http://www.dimanchesansvoiture.irisnet.be/dimanche-sans-voiture adresinden başkent Brüksel’de yapılacak etkinliklere ulaşabilir.
www.belturkhaber.be

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code