Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

reklam

BRÜKSEL DİYALOG SEMİNERİ BİRLİKTE YAŞMA KATKI SUNDU

Belçika Türk Dernekler Birliği, Brüksel şubesi 15 Ekim Çarşamba günü ‘’Brussel in Dialoog” günü düzenledi.
2007’den itibaren “Reginonaal integratie Foyer” tarafından organize edilen “Brussel in Dialoog” programının bu seneki partnerleri arasında Belçika Türk Dernekler Birliği (Turkse Unie) de yer aldı. Bu organizasyon, katılımcıların birbirleriyle ve diğer topluluklarla barış ve huzur içinde bir arada yaşayabilmeleri adına çeşitli fikirlerini ve hayallerini paylaşılabileceği, birbirlerini tanıyıp birlikte hareket edebileceği, her katılımcıya söz hakkı verebilecek bir ortam yaratmayı hedeflemektedir.
13-19 Ekim tarihleri arasında Brüksel’in çeşitli mekanlarında 6 ile 10’ar kişilik masalar kurulacak ve katılımcılar birer masa etrafında toplanarak görüşlerini rahatça paylaşabilecekleri program Belçika Türk Dernekler Birliği (Turkse Unie) Brüksel şubesinde oluşturulan Fransızca ve Flamanca dillerinde oluşturulan iki ‘diyalog masası’ oluşturularak gerçekleştirildi.
Eski Avrupa Birliği Başkanı Herman Van Rompuy, Aktör Pascal Duquenne gibi tanınmış isimlerin desteklediği programa Stand’upçı Erhan Demirci de katılarak destek oldu.
Brussel in Dialoog Programı her kesimden ve her düşünceden insanın aktif vatandaşlığına yardımcı olacak çeşitli fikirlerin yanı sıra zenginleştirici ve ilham verici deneyimlerinin dile getirilmesine zemin hazırladı.
Programla ilgili düşüncelerini dile getiren Turkse Unie Koordinatörü Hümeyra Akdağ beraber yaşamanın önemine dikkat çekti. Akdağ, “Birbirlerini tanımayan toplumların ahenk içinde bir arada yaşaması mümkün değil. Bu sebepten bu tarz diyalog programlarının Belçika'da yaşayan Türk toplumu için hayati önem taşıyor." Dedi

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code