Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

reklam

BELÇİKALI TÜRKLER DEĞİL, BELÇİKADAKİ TÜRKLER

BelTürk Haber'in sevgili okuyucuları Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın ile yaptığımız Röportajın üçüncü ve son  bölümünde  Doğalgaz, Organize Sanayi Bölgesi, Emirdağ Spor ve Emirdağ'daki Yüksek öğrenim hakkındaki gelişmeleri konuştuk.
İşte röportajın 3. bölümü ve ayrıntıları…
Şükrü Sağlam – Doğalgaz Emirdağ’a ne zaman gelecek?
Uğur Serdar Kargın –Botaş yetkilileri ile temsilcilerimizin görüşmelerinde 2016 yılının ortasında Doğalgaz hatları çekilmeye başlanacak. Tabi kesin tarihi şimdiden bilemeyiz. İhale, inşaat süreci, aksamalar ve olağanüstü durumlar olmazsa Muhtemelen 2017 gibi biter.
Filistin mücadeleyi önce kendisi verecek. Gazze mücadeleyi kendisi verecek. Ondan sonra bittiği yerde, tükendim dediği yerde hemen Türkiye hem İslam dünyası yardıma koşacak. Doğalgaz da ilk defa size resmi olarak şimdi söylüyorum” Bunu son ana kadar ilçe Kaymakamı dahi bilmiyordu. Belçika’dan dönüşte öğrendi. Doğalgazda eğer hedeflediğimiz sayı tamamlanamamış olsa idi. Bu iş yatmayacaktı. Kampanyaya hiç kimse katılmasa dahi bu kaynağı bir kenara koymuştuk. Belediye Meclisinden bu konuda olağan toplantıda tam yetki aldık. Eğer Belçika’dan dönüşte hedeflenen sayı tamamlanmasa idi. Belediye olarak eksiği biz tamamlayacaktık. Doğalgaz için Belçika’da gecesini, gündüzüne katarak cami hocasından meyhanedeki barmenine kadar herkes Doğalgaz gibi bir iyilikte buluştu. Bu işi sizler yaptınız. Orada yapılan çalışma örnek bir çalışma ama; sorunların her birinde biz artık her fırsatta ağlama duvarı gibi Gurbetçiye başvurulmasını tasvip etmiyoruz.
Şükrü Sağlam – OSB(Organize Sanayi Bölgesi) de son durum nedir? Yeni İstihdam sahaları oluşturuluyor mu? yeni talep var mı?
Uğur Serdar Kargın – Organize Sanayi Bölgesi şimdiye kadar her ne kadar abartılsa da fotoğrafa yansıyan görünüm malum. İranlı Mantar üreticisi işletmesini şu an Diyarbakırlı bir iş adamına devretti. Henüz faaliyette olmayan yem fabrikası, hemen yanı başında silo depo olarak kullanılıyor. İstihdam yok. Bize ait olan Mermer fabrikası faal olarak çalışıyor. Koyun Keçi birliği tarafından yaptırılan yem fabrikası, Mazak oğulları et ürünleri, Yemek fabrikası, Azerbaycan-Ukrayna ortaklığında kurulan Litos şirketi, Ülker ile birlikte şu an 9 tane müessese var. Bina yapmakla olmuyor. Hemen hemen çoğu çalışmıyor. Kimisi deneme üretimi yapıyor, kimisi hiç üretim yapmıyor. Kimisi de kapatıp gidiyor. Şimdilik görünen durum bu.
Yeni yatırımcı talebi yok mu? Elbette var. 500 kişiye istihdam sağlayacak Seramik fabrikasının yatırımcısı Doğalgaz bekliyor. Doğalgaz bugün gelse bugün fabrikayı kuracak. Böyle bir samimiyette hazır bekliyor. İtalya’dan fayans makinalarının siparişleri dahi verilmiş durumda. Yatırımcıyı buraya çekecek yoğun bir çaba içerisindeyiz. İşçi ihtiyacı için dışarıdan göç alıyoruz. Bizim insanımızda devamlılık sıkıntısı var. Zoru görmediği zaman işe gelmiyor. Avrupa’dan ve diğer alternatiflerden destek alanlar ise zaten hiç işe başvuruda dahi bulunmuyor. Nüfus dışarıya Gurbetçi göçü verirken, içeriye de atölyeler ve fabrikalar yoluyla göç alıyor. Organize Sanayi Bölgesi ileride çok daha iyi olabilir.
Şükrü Sağlam – Sizin Sporcu kişiliğinizi biliyoruz. Babadan Emirdağ Sporlusunuz. Futbol oynadınız, kişisel olarak çok destek oldunuz, Emirdağ Spor şu an BAL Liginden amatör kümeye düştü. Emirdağ Sporu tekrar ayağa kaldırmak için çaba harcayacak mısınız?
Uğur Serdar Kargın – Emirdağ Spor meselesine gelince. Uyuşturucu insana zarar veriyor. Alkol insana zarar veriyor. Spor insana zarar verir mi? Normalde vermemesi lazım ama; İddialaşarak yapılan, kumar mantığı oynanan yapılan Spor da zarar veriyor. Emirdağ Spor bu güne kadar zararlı spor olarak kullanılmış. Bizim destek verdiğimiz süre içerisinde bu böyle oldu. Spordan anlayış yanlış. Herkes profesyonel lig de para kazanacak ve futbolcu satacağım, İddia dan, Federasyon’dan, Toto-Loto’dan bize pay aktarılacak. Böyle bir spor türü yok. Böyle spor olmaz. Spor sağlıklı, kişilikli bireyler yetiştirmek için, insanları kötü alışkanlıklardan kurtarmak için az sonra bana verdiği fayda gibi. Ben Lise ye kadar içime kapanık, sessiz, efendi birisiydim. Bak şimdi susturan yok. Niye? Sporun verdiği cesaret. Sorumluluk almayı, özgüveni, riske girme, mesuliyet duygusu veriyor. Sporu millet yanlış anlıyor. Spor bu güne kadar Emirdağ’da profesyonelce düşünülüp, amatörce yapılmış. Antrenmana çıkan çocuk kaç para alacağım diyor. Babam gilin, sizin, benim dönemlerimde olsa normalde bunları seyirci dahi yapmazlar. Sporu biz ne için yapıldığını biliyoruz. Bu gaye ile hareket ediyoruz. Birilerini yenmek için spor yapılmaz. Hile yaparak, masa başında hükmen galip gelerek, hakem kararı ile Şampiyon da ilan edilirsin. Bir üst lige de alınabilirsin. Bunların hiç biri ne seyirciye zevk verir, ne oynayana zevk verir. Emirdağ Spor Amatör bir kulüp olarak hilelere, usulsüzlüklere, hatalı ödemelere, alaverelere, dalaverelere girmeden Sporu amatörce yapılmalıdır. Gaye Aileleri buraya çekmekse, çocukları sokaktan sahaya çekmekse, meyhaneden genci tinerden, uyuşturucudan buraya çekmekse Emirdağ Spor bunların hepsini yapar. Bir branşta yapmaz. Güreşi, Kixboksu, Bayanlar için Plates ile yapar. Bu manada kazanılacak çocuklar iyi evlat, iyi birey, iyi vatandaş, iyi personel. Yenilince biz nasıl efendi durulur u biz öğreteceğiz. Emirdağ Spor yönetimi de bu anlayıştadır. Bizde bu anlayışa sonuna kadar destek vereceğiz. Emirdağ Spor Eskişehir Sporun alt yapısı olarak faaliyetlerine devam edecek. Sporu insan kazanmaya yönelik olarak düşünüyoruz. Chelse’yi yenmek için gitmeyiz ama; Chelse'ye efendiliği biz öğretiriz. Tekme yediğinde nasıl efendi durulur. Dirsek atmadan futbol nasıl oynanır, yenilince nasıl sakin durulur, Bunları öğretiriz. Belçika’da takım sahibi olan arkadaşlar önümüzdeki dönemde Emirdağ Sporu turnuvaya davet edecekler. Ömründe bir daha Belçika’yı göremeyecek çocuklara da bu turnuva vesilesi ile top oynatırız. Şimdiye kadar Spor yanlış yapıldı. Yanlış anlaşıldı. Birisinden intikam almak için, komşu ilçeyi ezmek için, Ona küfretmek için spor yapılmaz. Onun için biz Sporu böyle düşünüyoruz. Emirdağ Spor da en büyük desteği görür. Fakat kesinlikle dediğim tarzda. Alt yapısıyla, 3-4 sene sonrası ile hep birlikte görelim.
Şükrü Sağlam – Emirdağ’da Yüksek Öğretim ile ilgili ne gibi çalışmalar var? Meslek Yüksek
Okuluna yeni bölüm açılacak mı?
Uğur Serdar Kargın –Fehmi Denizli, Allah razı olsun. Hayırsever büyüğümüz tarafından Yüksek okula Laboratuvar yaptırılıyor. Böyle bir yer yüksek okula öğrenci sayısını artırır. Bunun gibi bir kaç tane uygulamalı Laboratuvarlarımız olursa Emirdağ tercih sebebi sayılır. Yurdun yapılmasına sebep ve vesile olanlardan Allah razı olsun. O yurt kaliteli bir yurt, öğrencileri cezbeden, aileleri mutlu eden, okumak için bir sebeptir. Gençlik merkezi yapılırsa öğrenci sayısını siz tahmin edin. İlçedeki çocukların, gençlerin faaliyet alanları genişleyecek, dışarıdaki Üniversiteyi tercih edenlerin ilk tercihi Emirdağ olacak. Emirdağ daha yaşanılır bir yer oldukça yeni bölümler açılır. Bizim yapacağımız tesisler ile birlikte özellikle her ne kadar gurbetçiler hatırına yapılıyor olsa bile biz ve bizden sonrakiler biraz daha katkı yaptığı müddetçe, bir kaç hayırsever ile de taçlandırılırsa fakülte sayısında artış sağlanabilir.
Şükrü Sağlam – Sayın Belediye başkanımız bizlere ayırdığınız değerli zamanınız için, sorularımıza verdiğiniz içten ve samimi cevaplar için size teşekkür ederiz. Son olarak siz bir şey eklemek ister misiniz?
Uğur Serdar Kargın –Gurbetçi hemşehrilerimize sizin vasıtanız ile selam, saygı ve muhabbetlerimiz gönderiyoruz. Onları parasını alasıya kadar sevmiyoruz. Gerçekten hem onları, hem onların çocuklarını manevi olarak buraya bağlayacak ve mevcut olan bağları da güçlendirecek projeleri biz yapmak zorundayız ve yapacağız. Bu hem geçmişe hem de şimdi yaşayanlara karşı asli sorumluluğumuz. Bu kültürü unutturmayacağız. Belçika’daki Türkler olacak. Belçikalı Türkler olmayacak. Belçika’daki Türkler.

Yayımlandığı tarih: 14 Eyl 2014 @ 22:27-Şükrü Sağlam-www.belturkhaber.be

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code