Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

reklam

BAŞKAN KIR "YASADIŞI ÇÖPLERE HAYIR"

Başkent Brüksel’in Türk mahallesi olarak adlandırılan Saint Josse belediye başkanı Emir Kır, temizlikten sorumlu başkan yardımcısı Mohammed Jabor ile düzenlediği basın toplantısında Belediye sınırları içerisinde sokaklara yasadışı şekilde çöp atanlarla etkin mücadele edeceklerini açıkladı.
SIKINTI YARATANA SIKINTI YARATACAĞIZ
Kurallara uymayanları uyaracağız, bize sıkıntı yaratanlara bizde sıkıntı yaratacağız. Biz herkesi kurallara uymaya davet ediyoruz. Kimseye karşı önyargımız yok ; ama kimsenin de belediyeyi kirletmeye hakkı yok.
Biz kesinlikle Belediyenin temizliğinden mutlu değiliz. Belediye hizmet birimleri inanılmaz bir çalışma içerisinde ama ne yazık ki karşılığı alamıyoruz. Her gün Belediye sınırları içerisinde izinsiz olarak sokaklara bırakılan 4 ila 6 ton çöp toplanıyor. Bir metreküp çöpün belediye ye maliyeti 300€ tutuyor. Yıllık olarak Belediye bütçesinden 2 milyon€ temizliğe ayırıyoruz. Bunu Kabul edemeyiz. Bunun ötesinde Brüksel Avrupa’nın başkenti, Saint Josse Belediyesi Brüksel’in merkezinde, Avrupa mahallesinin içerisinde.
Saint Josse Belediyesi’nin daha temiz ve yaşanabilir olması için bir eylem planı hazırladıklarını anlatan Başkan Kır” 2003 den 2017 ye kadar yapılan planlamalar dahilinde bu yıl önemli kararlar aldık. Bunların başında mevcut 200 tane çöp kutusuna ilave olarak Eylül ayı başında 80 adet yeni çöp kutusu ekledik, 2015 yılına kadar 80 adet daha çöp kutusu koyacağız.Her 100 metreye bir çöp kutusu olmasını istiyoruz, bunun ötesine gideceğiz. Amacımız insanların daha yoğun olarak geçtikleri yerleri tespit edip oralara şeffaf torbaları olan çöp kutuları koyacağız" Dedi.
Temizlik planı dahilinde aldıkları ikinci kararın şu ana kadar cezai işlem yapan memurların sayısını artıracaklarını söyleyen başkan KIR” Kasım ayının 15’inden itibaren ceza kesen 4 memura ilave olarak 10 tane daha yeni sorunları engelleyen memur göreve başlayacak. Buradaki amacımız yasa dışı şekilde sokak ve caddelere çöp atanlarla etkin mücadele edeceğiz. hiç bir şeyi kaçırmayacağız. Yeni göreve başlayacak memurlar 14:00 ila 20:00 saatleri arasında görev yapacaklar. Her yeri denetleyecekler" Dedi.
KAMPANYANIN AMACI:TEMİZ BİR SAİNT JOSSE
Kimse Haberim yok demesin. Saint Josse belediyesinin farklı yerlerine 50 tane uyarı panoları asılacak. 12 tane reklam panolarının yanı sıra belediye sınırlarımızdaki evlere hazırlanan açıklayıcı kitapçıkları göndereceğiz. Ayrıca devalı şekilde evlere gönderilen belediye gazetesinin içerisinde özel sayfalarda detaylı açıklamalar olacak. Vatandaşlarla 8 dilde iletişim kurulacak. Kimse benim haberim olmadı demesin. Ayrıca Kimse de haklı gerekçeleri yoksa Belediye ye itiraz etmeye kalkmasın. Biz başlattığımız bu kampanya ile duyuru ve ikazlarımızın hepsini yapıyoruz. 26 Kasım tarihinde hiç yapılmamış bir uygulama ile tüm belediye personeli ve polis teşkilatı ile mahalle sakinleri ile, dernekler ile sokaklara ineceğiz. O gün evlerin zillerine basacağız. 8 dilde temizlik kurallarını anlatıp, herkesi duyarlı olmaya davet edeceğiz. Temizlik sadece belediyenin işi değil. Biz eğer temiz bir şehirde yaşamak istiyorsak, herkes taşın altına elini koyacak.
NORD BÖLGESİNİ ADAM EDECEĞİZ
Yeni uygulamaya koydukları temizlik planında polis teşkilatı ve diğer belediyeler ile de istişarede bulunduklarını söyleyen başkan Kır” Uygulayacağımız ceza tarifeleri diğer belediyelerin tarifelerinin altında gece gündüz birimlerimizle sokaklarımızı kirletenlere karşı etkin bir şeklide mücadele edeceğiz. Sene sonuna doğru belediye meclisinde alacağımız çok önemli kararla özellikle Nord bölgesinde sadece temizlik sorunu ile değil diğer tüm şikayetlerle ilgili ciddi kararlar alacağız. O Mahalleyi adam edeceğiz. Ne gerekiyorsa yapacağız. Hiç bir şeyden vazgeçmeyeceğiz. Herkes İstasyona elini kolunu sallaya sallaya gidebilecek. Bugün Charleroi belediye başkanı Paul Magnette, Charleroi da ki bir mahalle için bir açıklama yaptı. Onun söylediğini ben söylediğim zaman beni eleştiriyorlar.
YENİ CEZALAR EL YAKACAK
Saint Josse belediye başkanı Emir Kır, Temizlikten sorumlu başkan yardımcısı Mohammed Jabor’un açıkladıkları yeni temizlik planına göre belediye sınırları içerisinde izinsiz ve yasadışı şekilde çöp atanlara büyük cezalar geliyor.
Sokalara İnşaat molozları ve atıklar için metreküpü 250€ ceza, tekrarında 450€ ceza kesilecek.
Sokak ve mahalle duvarlarına grafiti yapanlara 375€ tekrarında 500€ ceza kesilecek.
Mahalle ve sokak arasında güvercin besleyenler,75 € tekrarında 125€ ceza kesilecek, sebebi verilen yiyeceklere farelerin gelmesi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code