Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

reklam

50.YIL RESİM SERGİSİ SCHAREBEEK’TE

Kısa adı Fedactio olan Belçika Aktif Dernekler Federasyonu’nun üye derneklerinden Beltud ile birlikte düzenledikleri Türklerin Belçika’ya gelişinin 50.yılı kutlamaları çerçevesinde, Birlikte yaşama kültürü, kültürel çeşitlilik, çoğulculuk, empati, diyalog, hoşgörü ve dostluk temalı karikatürler 2014 yılı boyunca Belçika’nın farklı şehirlerinde, parlamentolar gibi önemli mekanlarda (gezen sergi şeklinde) halkın ziyaretine sunulmaya devam ediyor. Serginin şimdiki durağı ise Schaerbeek Kültür Merkezi. Karikatür sergisi Schaerbeek Belediyesinde Fransız kültüründen ve temizlikten sorumlu belediye encümeni Sadık Köksal’ın katkıları ile Schaerbeek Kültür Merkezinde düzenlenen bir törenle sergilenmeye başladı.

SEVAL KAYMAN:BU SERGİ MUTLAKA SCHAERBEEK’TE SERİLENMELİYDİ

Kısa adı Beltud olan Belçika Türk Dostluk Derneği Başkanı Seval Kayman Sergi hakkında BelTürkHaber’e yaptığı açıklamada” Türklerin Belçika’ya gelişinin 50.yılı kutlamaları vesilesi ile Beltud tarafından düzenlenen Karikatür ve Resim sergisini düzenlemekteki amacımız 50. Yıl temasını orjinal şekilde ele almak istedik, düzenlediğimiz yarışma sadece Belçika’ya yönelik değildi. Uluslar arası bir yarışma şeklinde yankı buldu. 30 ülkeden sanatçıların gönderdiği birbirinden değerli eserleri Belçika’nın üst düzey karikatüristlerinden oluşan juri heyeti değerlendirdi. Serginin açılışını Belçika Federal Parlamentosunda gerçekleştirdik. Resim sergimiz yıl içerisinde Belçika’nın önemli merkezlerinde farklı kesimden ziyaretçilerle buluştu. Bu serginin mutlaka Türklerin yoğunluklu olarak yaşadıkları Schaerbeek’te mutlaka sergilenmesi gerekiyordu. Bizlere ev sahipliği yapan Schaerbeek Belediyesinde Fransız kültüründen ve temizlikten sorumlu belediye encümeni Sadık Köksal’a katkıları için teşekkür ederim. Umarım vatandaşlarımız sergiye gereken ilgiyi gösterirler. ”Dedi.

SADIK KÖKSAL:50.YIL KUTLAMALARI SEÇİMLE SINIRLI DEĞİL

Schaerbeek Belediyesinde Fransız kültüründen ve temizlikten sorumlu belediye encümeni Sadık Köksal ise Türklerin Belçika’ya gelişinin 50.yılı kutlamalarının sadece seçim döneminde yapılması algısının yanlış olduğuna dikkat çekerek; “Türklerin Belçika’ya gelişinin 50.yılı kutlamaları bir seri aktivitelerle başlamıştı. Aktivitelerimiz devam ediyor. Kutlamalar sadece seçimler süreci ile sınırlı değildi. Biz seçim sonrasında da 50.yılı kutlamalarını devam ettirme arzusunda idik, ve devam ettiriyoruz. Yıl sonuna kadar 3-4 aktivite daha düzenleyeceğiz. Bugün burada 50.yıl temalı uluslar arası bir karikatür yarışmasındaki eserleri Schaerbeek’te misafir etmemiz kadar doğal bir şey yoktur. Bulunduğumuz mekan ağırlıklı olarak Türk ve Faslıların mahallesi.31 Ekim tarihine kadar Schaerbeek Kültür Merkezi’nde sergilenecek sergiyi önümüzdeki günlerde Okul idareleri ile yapacağımız görüşmeler sonrasında öğrencilerinde ziyaret etmesini sağlamak istiyoruz. Buradaki amaç şimdiki neslin sınıf içerisindeki arkadaşlarının Atalarının bundan 50 yıl önce buraya geliş öykülerini hatırlatmak. Birlikte yaşama kültürü, kültürel çeşitlilik ve hoşgörüyü onlara aşılamaktır. AB sayesinde sınırlar açıldıktan sonra yabancılarını yoğun olarak yaşadığı Schaerbeek’e hala biz göç almaya devam ediyoruz. Vatandaşlarımızı bu sergiyi ziyaret etmeleri için davet ediyorum. ”Dedi.
50.yıl Karikatür Sergisine ilgi duyan vatandaşlarımız Sergiyi
Centre Culturel de Schaerbeek - Rue de Locht 91-93, 1030 Bruxelles
Adresinde 6 Ekim ile 31 Ekim tarihleri arasında ziyaret edebilirler.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code